La FAS aposta més fort que mai pel voluntariat de Medi ambient

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La FAS aposta més fort que mai pel voluntariat de Medi ambient

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La Fundació solidària de la Universitat Autònoma de Barcelona ha engegat aquest curs un programa de voluntariat de Medi ambient que pretén incidir de manera més directe en temes relacionats amb la sostenibilitat al campus.

La reflexió sobre les conseqüències negatives que té l'activitat humana en el medi ambient no és suficient per generar canvis. Per això, aquest any la Fundació Autònoma Solidària (FAS) ha decidit crear el grup de voluntaris de Medi ambient (en cursos anteriors, les activitats relacionades amb el medi es realitzaven des del grup de cooperació). "Sensibilitzar, aprendre i actuar per reduir aquestes conseqüències negatives sobre el medi" és l'objectiu del grup i totes les activitats s'enforcaran cap aquesta fita, asseguren des de la FAS.

Per tal d'influir positivament sobre el campus, el grup de voluntaris té una llarga llista de propostes més saludables i ecològiques per viure i ja hi ha programades diverses activitats per dur a terme a l'Autònoma i sensibilitzar sobre la importància de la sostenibilitat.

Les activitats es realitzen conjuntament amb l'Oficina de Medi Ambient (OMA) de la Universitat Autònoma de Barcelona i es pot distingir entre accions i actes puntuals i activitats de continuïtat.

El patrimoni natural del campus

Una de les activitats que busquen posar en relleu el valor de l'entorn del campus de Bellaterra és la construcció, penjada i seguiment de deu caixes-niu. Amb aquestes es vol "fomentar la cria de mallerengues" i fer que la comunitat universitària prengui "consciència del patrimoni natural" i de la importància de cooperar i treballar junts per tal de millorar l'entorn, en aquest cas, afavorint la presència de fauna.

La Fundació Autònoma Solidària ha creat un grup de voluntaris de Medi ambient per afavorir positivament sobre el campus de la UAB.

Actualment hi ha programades tres sessions en relació a aquesta activitat: la primera per construir-les, la segona per penjar-les a diferents punts del campus i l'última per fer una primera visita de seguiment. Les activitats comptaran amb l'assessorament d'un tècnic ornitòleg.

La intenció és que aquestes sessions serveixin als participants per veure amb els seus propis ulls quin és l'impacte humà real a l'entorn del campus i generar així un punt de vista crític que incentivi a posteriors reflexions en relació a pràctiques sostenibles.

Les repercussions del consum massiu

El 21 de febrer, el grup de voluntaris de medi ambient realitza una activitat completament diferent a l'anterior. Una passarel·la de moda. No obstant això, es tracta d'una passarel·la poc convencional on tots els i les models desfilaran amb roba reciclada que s'haurà fet prèviament en un taller dinamitzat per l'artista Anna Estany.

La intenció és generar un punt de vista crític que incentivi a posteriors reflexions en relació a pràctiques sostenibles.

Estany és una de les impulsores d'aquest corrent que busca reaprofitar al màxim les peces de roba. El taller consistirà en la creació de peces de vestir a partir del reciclatge i la intervenció sobre teixits de manera artística i poc corrent. Durant el matí, els participants que vulguin desfilar es sotmetran també a una sessió de perruqueria i maquillatge. Tota la resta podran crear la seva pròpia roba original i exclusiva a partir de peces diverses i amb l'assessorament d'Anna Estany.

L'objectiu d'aquesta acció és sensibilitzar als estudiants sobre el consum massiu de roba i la possibilitat de reduir-lo.

Afegeix un comentari nou