La pesca sostenible és rendible

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

La pesca sostenible és rendible

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Reduir la pressió pesquera dóna resultats beneficiosos en un termini de temps no massa llarg. Aquesta és la conclusió d'un estudi impulsat per l'Institut de Ciències del Mar, que arriba en un moment on justament al Parlament Europeu està fent un tomb pel què fa a la sobreexplotació dels nostres mars.

La investigació (Sustainability implications of honouring the Code of Conduct for Responsible Fisheries) impulsada per l'Institut de Ciències del Mar, sosté, doncs ,que la pesca sostenible és rendible.

El treball, en què s'analitzen les captures de 53 països i jurisdiccions que suposen el 96% de la pesca global, al llarg d'una mica més d'una dècada (1990-2003), revela que aquells que han aplicat el Codi de Conducta per a una Pesca Responsable de la FAO han aconseguit millorar els seus recursos pesquers i estan obtenint unes captures de millor qualitat.

Segons l'estudi "tot i que els països que han implementat el Codi tenen un menor volum de captures, la qualitat i diversitat de la seva pesca és més gran. Això es reflecteix en el fet que han recuperat poblacions d'espècies de més grandària, com tonyines o bacallà, que tenen un nivell tròfic i un valor comercial més alts.”

El treball, publicat a la revista Global Environmental Change, ha comptat amb la participació de la Universitat de British Columbia (Canadà), l'Istituto Nazionale vaig donar Oceanografia i vaig Geofísica Sperimentale (Itàlia) i l'organització ecologista WWF.

Afegeix un comentari nou