La Pineda del Remolar serà conservada amb ajuda del voluntariat

 Font:
Font:

La Pineda del Remolar serà conservada amb ajuda del voluntariat

Resum: 

Acciónatura i l'Ajuntament de Viladecans han signat un conveni de col·laboració per a la conservació i restauració de la Pineda del Remolar (Baix Llobregat). Amb la participació d'empreses i de voluntaris i voluntàries, es realitzaran tasques de neteja i potenciació de la fauna en aquest espai de 19 hectàrees.

L'espai

La pineda del Remolar compta amb 19 hectàrees de terreny que van ser cedides a l'Ajuntament per part d'AENA l'any 2007. Anteriorment la zona havia allotjat, en part, el càmping ‘Toro Bravo’, fet que va permetre mantenir bona part de les seves característiques d'espai verge de pineda litoral únic en l'entorn metropolità.
Amb aquest conveni s'inicia un procés de recuperació d’aquest espai que, a part de la pineda, compta amb dues edificacions que estan sent adequades per albergar un hotel d’entitats dedicades a la preservació del medi ambient i a la cura d’espècies en perill d’extinció i amb les que es signaran diferents convenis de col·laboració. L’espai també compta amb les antigues piscines del càmping ‘Toro Bravo’ que seran adequades per a labors de recuperació d’animals marins. Segons l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, volen "crear un espai de recerca, divulgació i acolliment d’espècies en perill d’extinció a través del treball amb entitats dedicades a la cura del medi ambient i les espècies protegides’.

El voluntariat

En el marc d’aquest projecte de recuperació de la Pineda del Remolar el primer conveni que s’ha signat ha estat amb Acciónatura, fundació dedicada a la protecció, millora i restauració dels ecosistemes naturals, que es compromet a organitzar jornades de voluntariat corporatiu destinades a la neteja i manteniment d’aquest espai natural.
Per realitzar la seva tasca, Acciónatura treballa amb voluntariat corporatiu que es dedica a fer treballs de neteja, eliminant vegetació exòtica, instal·lant caixes niu i tenint cura del manteniment mediambiental de la zona.
Els treballs es realitzaran al llarg de l’any per grups d’entre 20 i 60 persones que acompanyats de monitors de l'entitat faran accions puntuals de neteja i a part coneixeran els diferents projectes de recuperació d’espècies que es desenvolupin a les instal·lacions de la pineda. En un principi aquests treballs només seran realitzats per voluntariat corporatiu però es preveu que en al llarg de l’any s’obri l’oportunitat de col·laborar a la ciutadania de Viladecans.

Afegeix un comentari nou