Llibre Verd, el 2030

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Llibre Verd, el 2030

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

La Comissió Europea ha obert una consulta pública sobre el Llibre Verd, 2030, per a la definició d'un marc estratègic per a les polítiques climàtiques i energètiques dels propers anys.

Amb l’adopció, el 27 de març del 2013, del Llibre verd “Un marc 2030 per polítiques de l’energia i del clima", la Comissió Europea obre una consulta pública fins el 2 de juliol i convida als interessats a expressar les seves opinions sobre quins haurien de ser els objectius 2030 en matèria de clima i energia, així com sobre altres aspectes importants relacionats amb la política europea sobre l’energia.

El Llibre Verd planteja una sèrie de preguntes en relació amb les principals lliçons del marc establert fins el 2020; tipus, naturalesa i nivell d'objectius climàtics i energètics per 2030; coherència entre els diferents instruments de política, la competitivitat i la seguretat del subministrament d'energia, i la distribució dels esforços entre els Estats membres.

Més enllà del LLibre Verd

També s'ha de tenir en compte la perspectiva de més llarg termini establert per la Comissió en el full de ruta cap a una economia hipocarbònica competitiva el 2050, el full de ruta de l'Energia de 2050 i el Llibre Blanc sobre el transport.

Per més informació consulteu http://ec.europa.eu/energy/green_paper_2030_en.htm o el document adjunt (en castellà).

Afegeix un comentari nou