Park(ing) Day a Barcelona 2014

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Park(ing) Day a Barcelona 2014

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

L'Associació Espai Ambiental us convida a transformar places públiques d’aparcament de cotxes en: parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat més sostenible.

Serà el 19 de setembre i, des d'ara, l'Associació Espai Ambiental anima a entitats ambientals, artístiques i socials i a grups de ciutadans a portar aquest esdeveniment a Barcelona.

El Park(ing) Day és una iniciativa anual que es realitza a més de 170 ciutats de tot el món, on entitats i ciutadans fan instal·lacions efímeres en places d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de donar a conèixer de forma lúdica i visual la necessitat d’un model de ciutat:

  • més verda, amb més parcs i jardins, i amb més biodiversitat
  • amb més espai públic de qualitat (dissenyat per a les persones, no per als cotxes)
  • conscienciada i activa per la reducció de la contaminació atmosfèrica
  • que aposti per una mobilitat sostenible

La idea va sorgir a San Francisco el 2005, on el col·lectiu d’arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació.

Voleu imaginar un trocet de ciutat?

Hi ha diverses maneres de participar en el Park(ing) Day:

  • Organitzeu un equip i dissenyeu el vostre “parc”: Les instal·lacions han d'informar, sensibilitzar i inspirar la transformació cap a un model millor de ciutat. Es convida a que siguin actuacions imaginatives, creant per un dia aquell tros de ciutat en la que us agradaria viure.
  • Impliqueu-vos en l’organització coordinada de l’esdeveniment: també us podeu implicar de forma activa, com a col·lectius o a títol individual, en la coordinació de l’esdeveniment a la ciutat. L'entitat anima a treballar de forma conjunta per fer me´s fort el missatge que es vol transmetre.

Les inscripcions per participar de forma coordinada al Park(ing) Day Barcelona 2014 es tancaran el 15 de juliol.

Per més informació consulteu parkingdaybcn.org i a parkingday.org (internacional), i seguiu el hashtag #parkingdaybcn2014.

Afegeix un comentari nou