Per Sant Jordi regala Pirineu

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Per Sant Jordi regala Pirineu

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Per Sant Jordi arriben dues propostes del Pirineu que uneixen llana amb literatura, de la mà de l'Obrador Xisqueta i Sensus. D'una banda, unes roses fetes per dues de les seves artesanes i, de l'altra, el llibre "Nou viatge al Pirineu" amb un punt de llibre fet amb llana.

Sant Jordi amb cor de xisqueta...

L'Obrador Xisqueta presenta roses de llana, fetes a mà per dues de les artesanes del projecte. N'hi ha dos models: una d'elles és una rosa amb pètals de feltre realitzats amb llana Tirolesa, i amb les fulles fetes de ganxet amb llana Xisqueta filada i tenyida amb tints naturals (ortiga); i una segona, una rosa Xisqueta de feltre realitzada amb llana Tirolesa.

L’associació porta a terme un projecte social que neix amb la finalitat de pagar un preu just per la llana dels ramats d'ovelles de raça Xisqueta que es troben al Pirineu. Es una aposta per una economia solidària entorn l’ofici de pastor, les races autòctones i el treball creatiu de l’artesania vinculada als productes locals.

I un viatge

Aquesta proposta vol ser una manera original d'acostar la llana xisqueta i la literatura. Sensus i Obrador Xisqueta ofereixen la possibilitat de comprar "Nou viatge al Pirineu"! i alhora un punt de llibre artesà elaborat també amb llana xisqueta (a triar entre dos models)

El llibre, de Núria Garcia Quera, fa un viatge pel Pirineu, recollint el recorregut que el premi Nobel de Literatura, Camilo José Cela, i Josep Maria Espinàs van fer cinquanta anys enrere. Tot i que el viatge el van fer teòricament per separat, una complicitat els uneix.

En podeu llegir el primer capítol en línia o descarregar-vos-el.

Aquesta publicació va rebre el Premi La Llança de Sant Jordi 2012 a la millor portada, atorgat per Òmnium Cultural i el programa Ànima de TV3.

On trobar-ho?

Tantes les roses com el llibre i els punts de llibre es poden comprar per internet. Tot i això, també hi ha diversos punts de venda, repartits per la geografia catalana. També hi ha possibilitat de comprar-lo en versió digital.

Fins el dia 23 d'abril hi ha programades diverses presentacions del llibre, i per Sant jordi es podrà trobar a la parada de la Llibreria Quera de la Rambla de Barcelona (davant del Palau de la Virrena).

Afegeix un comentari nou