PTP: "L'accident de Santiago demana revisar els protocols actuals per presevar la seguretat com el major atribut del ferrocarril"

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

PTP: "L'accident de Santiago demana revisar els protocols actuals per presevar la seguretat com el major atribut del ferrocarril"

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

L'Associació de Promoció del Transport Públic (PTP) expressa el seu condol a les víctimes i demana revisar els protocols de seguretat del sistema ferroviari, després del que ha estat el primer accident en una línia d'alta velocitat i altes prestacions, i la pitjor tragèdia ferroviària en 70 anys.

A més d'expressar el seu condol als afectats, i a la comunitat ferroviària espanyola -per l'accident del passat 24 de juliol a Santiago de Compostela- la PTP demana el màxim de respecte i i consideració per les víctimes, familiars i amics.

Apel·lant a aquest respecte, considera que es requereixen diverses investigacions independents per aclarir el succeït. Segons els protocols de seguretat del sistema ferroviari "un sol error no hauria de provocar un accident", sinó que els accidents s'explicarien a partir d'una combinació de diversos errors, humans i/o tècnics. És també per això, que la PTP exigeix que es revisin els protocols de seguretat per tal d'assegurar que el sistema no sigui vulnerable a un únic error.

Exposa també que les línies d'altes prestacions i de metro haurien d'estar equipades amb sistemes de seguretat que evitin superar velocitats màximes en zones sensibles.

La seguretat com el gran atribut del ferrocarril

Tant la investigació d'aquest accident com la revisió dels protocols s'haurien d'orientar a garantir el tren com a mitjà de transport segur, que és el seu major atribut juntament amb la preservació del medi ambient i baix consum energètic.

L''entitat recorda l'excepcionalitat d'aquesta tragèdia, que ha estat la pitjor des del 1944, i que el ferrocarril encara pot ser objecte de noves mesures de protecció activa per evitar tragèdies com aquesta.

Podeu consultar el comunicat de l'Associació Promoció del Transport Públic.

Afegeix un comentari nou