Som lo que sembrem: campanya contra l'ús dels herbicides més utilitzats a tot el món

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Som lo que sembrem: campanya contra l'ús dels herbicides més utilitzats a tot el món

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

La plataforma Som lo que sembrem engega una nova campanya contra l'ús generalitzat dels herbicides que tenen com a ingredient actiu el glifosat, ja que té efectes sobre la salut humana, el medi i la mateixa producció agrícola.

L'objectiu de la campanya és donar a conèixer les noves dades i estudis científics sobre els "còctels" d'herbicides amb glifosat que s'utilitzen (com el Roundup de Montsanto) i, amb la implicació de persones i entitats, estendre aquesta informació entre la societat i contribuir a fer pressió per prohibir aquest i altres herbicides, així com les plantes transgèniques tolerants a ells.

La cultura del sí

Aquesta campanya també és a favor d’una gestió agrícola i del territori que permeti la reducció en l'ús dels combustibles fòssils, tant en la producció com en la distribució, l’eliminació de l’ús d’agrotòxics, la recuperació de la biodiversitat de sòls i llavors, i la recuperació de la pagesia al territori.

Com participar-hi?

Instant l'administració

* Presentar una instància, a títol individual o com a col·lectiu, a l’ajuntament del vostre poble o ciutat demanant informació general sobre l’ús de plaguicides en el municipi (marques, principis actius, èpoques d’aplicació), i demanant si es fan avisos a la població general i en particular als col·lectius amb sensibilitat (asmes, al·lèrgies, sensibilitat química múltiple) abans de fer les aplicacions.

* Presentar una segona instància adjuntant el document de Som lo que Sembrem sobre els efectes dels herbicides amb glifosat, dirigida a l’alcalde, regidors i partits polítics de municipi, demanant l’estudi d’alternatives a l’aplicació d’aquests herbicides en cas que aquesta es faci (en Parcs, jardins, escoles o altres zones del poble o ciutat).

* Enviar a Som lo que sembrem la confirmació que heu enviat la instància (o les dues), a ilp@somloquesembrem.org, o bé escriure un comentari en aquest web de Som lo que Sembrem Vallès.

* Enviar les respostes dels ajuntaments dels diferents municipis, que s'aniran publicant al web, i en cas que alguns municipis no contestin, es faran les denúncies pertinents al síndic de greuges o on sigui convenient, ja que pels convenis europeus estan obligats a respondre a les demandes d’informació de la ciutadania.

Adherint-se a la campanya

* Adherir-se com a entitat, grup, col·lectiu i a títol individual a la campanya: només cal que entreu la vostra adhesió escrivint a ilp@somloquesembrem.org o un comentari al web.

I en cas que sigui possible, fer una contribució econòmica que considereu convenient al número de compte 2085 9459 11 0330209363 de l’Assemblea Pagesa, indicant el nom de la persona o entitat i la referència CAMPANYA SLQS. S'entén que recolzeu també d'aquesta forma les cartes que Som lo que Sembrem enviarà als diferents departaments del Govern de la Generalitat.

Participant en xerrades i actes

* Organitzar xerrades per donar a conèixer la campanya i les implicacions de l’ús dels herbicides amb glifosat. Podeu demanar un powerpoint que presentar la campanya a ilp@somloquesembrem.org.

* Participar en el dinar popular de l’1 de juliol a Barcelona.

* Participar i assistir en altres actes i accions que s'aniran organitzant, des de la campanya o a iniciativa de persones o col·lectius. Diversos col·lectius estan organitzant la visita de l'investigador argentí Dr. Carrasco que ha trobat efectes de terotegenicitat del glifosat en amfibis (com altres grups al món) pel 19 de maig a Barcelona.

Els propers actes són la Fira de la Terra i Biocultura, i si voleu participar fent torns a la parada de Som lo que Sembrem escriviu a ilp@somloquesembrem.org.

Les properes xerrades són a la Fira de la Terra – Parc de la Ciutadella - diumenge 22 d’abril a les 16 hores, i a Biocultura el dissabte 5 de maig a les 16:30 h a la Sala 1. El títol de les xerrades és: “Campanya de Som lo que Sembrem contra l'ús d’herbicides amb glifosat i contra la autorització de transgènics tolerants a herbicides a Catalunya”.

Si voleu estar informats, inscriviu-vos al butlletí de Som el que sembrem o escriviu a ilp@somloquesembrem.org o seguiu-los al facebook o al twitter.

Afegeix un comentari nou