Un aplec per promoure el pagès urbà

Autor/a: 
Anna Parisi
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un aplec per promoure el pagès urbà

Autor/a: 
Anna Parisi

Resum: 

Horts als terrats, als balcons, en espais arrendats o cedits, dins i a prop de la ciutat, particulars o comunitaris. Tot això ho trobareu a l’Aplec de l’Agricultura Urbana que s'organitza per primer cop a la ciutat de Barcelona.

Tenir un hort a casa o ben a prop, en realitat no és incompatible amb el model de vida a la ciutat: terrats, balcons, espais arrendats dins o a prop de la ciutat... particulars o col·lectius.

A més a més, són mútiples els beneficis de conreuar horts urbans, lligats a l’agricultura ecològica i de proximitat, a la millora de la biodiversitat urbana, i al benestar físic i social dels agricultors.

Per això, són cada cop més les persones que, per petit que sigui el seu tros de terra, practiquen l’agricultura urbana.

Què cal per començar un hort urbà?

Una bona idea és apropar-se a l’Aplec de l'Agricultura Urbana, els dies 10, 11 i 12 d’octubre, a l’Espai Jove La Fontana de Barcelona.

S'hi presentaran tècniques i tallers i s’intercanviaran les experiències de tots aquells que practiquen i defensen els cultius dins de la ciutat, pagesos, tècnics, i entitats impulsores i col·lectius que participen en aquest tipus d’horts urbans. L’Aplec també pretén ser un espai per fer xarxa entre tots aquells que s’hi dediquen.

Es tracta d’una iniciativa de la cooperativa Tarpuna, organitzada conjuntament amb diferents entitats, i té el suport de l'Ajuntament de Barcelona, entre altres.

Consulteu el programa de l’Aplec i busqueu el vostre taller, aprofiteu per visitar un hort, i coneixeu les tècniques de l’“agricultura més petita” .

Afegeix un comentari nou