Una bicicleta i una app per reduir el CO2 del teu barri

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una bicicleta i una app per reduir el CO2 del teu barri

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Vols participar en una demostració que l’ús de la bicicleta té un impacte positiu en les emissions de CO2? Només necessites la teva bici o la del Bicing per moure’t per la ciutat i enregistrar els teus desplaçaments amb l'aplicació Play to Ride. Aconseguiràs kilòmetres i aire més net per la teva ciutat.

Es tracta d'una iniciativa, Barcelona City Challenge, que va sorgir en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i que proposa el repte de "pedalar per oxigenar la ciutat".

I com que parlar de mobilitat sostenible implica, sovint, la bicicleta però també aplicacions de smart city, tindràs a l'abast l'aplicació Play to Ride que reuneix els dos elements, junt amb el de la competició.

Amb aquesta app, podràs participar en un concurs que tindrà lloc del 26 de setembre i el 23 de novembre a Barcelona, en el que guanyarà qui aconsegueixi que el seu barri estalviï més CO2.

Com participar?

El primer pas és enregistrar-se a la web del Barcelona City Challenge en una de les diferents categories, i vincular-se a un barri de Barcelona. Encara que no siguis de la ciutat, pots inscriure’t si els teus trajectes comencen o acaben en algun barri barceloní.

Cal que et baixis l’aplicació al telèfon, agafis la teva bicicleta o la del Bicing i que hi capturis els teus recorreguts. Per cada kilòmetre que pedalegis amb la bici, deixaràs d'emetre 114 grams de CO2 a l’aire del teu barri.

Premis pel medi ambient i pels participants

Amb aquestes accions, el medi ambient urbà es veurà recompensat amb un aire més net, i entre els participants hi haurà un sorteig de bicicletes, accessoris, entrades a espectacles o un abonament gratuït pel servei de Bicing, segons les categories i en funció dels quilograms de CO2 estalviats i els quilòmetres recorreguts.

En quatre setmanes, els 400 usuaris enregistrats fins el moment, han recorregut 37.000 km i han evitat emetre quasi 4 tones de CO2 a l’aire que tots respirem a la ciutat.

Més informació a Barcelona City Challenge i Play to Ride.

Afegeix un comentari nou