5 propostes solidàries per donar una segona vida a les joguines

LaviniaNext
Autor/a: 
LaviniaNext
Al Nadal sorgeixen moltes iniciatives que promouen la donació de joguines. Font: Banc d'imatges
Al Nadal sorgeixen moltes iniciatives que promouen la donació de joguines.
Al Nadal sorgeixen moltes iniciatives que promouen la donació de joguines. Font: Banc d'imatges
Al Nadal sorgeixen moltes iniciatives que promouen la donació de joguines.
Al Nadal sorgeixen moltes iniciatives que promouen la donació de joguines. Font: Banc d'imatges
Al Nadal sorgeixen moltes iniciatives que promouen la donació de joguines.

5 propostes solidàries per donar una segona vida a les joguines

Autor/a: 
LaviniaNext
LaviniaNext

Resum: 

En aquesta època de l’any, proliferen els projectes que promouen la donació i l’intercanvi de joguines. La majoria esdevenen iniciatives solidàries adreçades a ajudar infants de famílies amb menys recursos en la campanya de Nadal.

L’acumulació de joguines a les cases on hi ha infants és tot un clàssic. Per sort, existeixen multitud de propostes que sensibilitzen entorn als valors de la reutilització, a través de donacions de joguines usades, i la solidaritat, a través de la donació de material didàctic nou, sovint dirigit a infants amb malalties o que viuen en risc d’exclusió.

Descobrim cinc dels projectes que estan en marxa aquest Nadal a Catalunya i amb els que podem col·laborar donant o comprant:

1. Joguines noves no bèl·liques i no sexistes per a Creu Roja Joventut de Catalunya

Amb el lema ‘Els seus Drets en Joc’, la Creu Roja ha posat en marxa la 27a campanya de recollida de joguines noves, amb l’embalatge original, sostenibles i cooperatives. Es repartiran entre infants en situació de vulnerabilitat de Catalunya.

Moltes famílies aprofiten per sensibilitzar els infants de la importància de demanar a la seva carta als Reis Mags una joguina per a un nen o nena que ho necessiti. D’altres, opten per donar regals que han rebut els seus petits, però que estan completament nous.

Per consultar els punts de recollida de les joguines es pot visitar la pàgina web lajoguinaeducativa.org.

2. Donació de joguines noves o usades per a Il·lusions Solidàries

Des del 2012, un col·lectiu de persones voluntàries de Caldes d’Estrac porten a terme aquest projecte que recull joguines durant tot l’any. Hi fan una selecció, les reparen, les classifiquen per edats i les reparteixen entre els infants que ho necessiten, sobretot al Nadal i al final del curs escolar.

Per saber com fer arribar les joguines a aquesta associació es pot consultar el lloc web ilusionssolidaries.cat.

3. Recuperació de joguines de fusta destinades al rebuig

Espai Ambiental Cooperativa posa a l’abast de les famílies el projecte Joguines Vives, en què es reparen aquelles joguines de fusta que es llencen als punts verds. La iniciativa compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, en col·laboració amb l'Hospital de les Joguines, Formació i Treball i la Fundació ENT.

El projecte vol sensibilitzar sobre la importància de la reutilització per minimitzar l’impacte ambiental que suposa la fabricació de noves joguines, a través de la venda de tots els materials didàctics que es rehabiliten i es recuperen.

Per consultar tota la informació del projecte es pot visitar la pàgina web espaiambiental.coop.

4. Joguines i material escolar per a dones soles amb fills

L’Eix Comercial Nou Eixample i l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample (AVVEE) recullen joguines i tota mena de material escolar en bon estat per a la Fundació Apip-Acam. L’entitat donarà tot el que es reculli a projectes de dones soles amb fills que viuen en situació d’extrema vulnerabilitat.

Es recullen tot tipus de joguines educatives no bèl·liques, jocs de taula, contes i material per a l’escola per a menors de 0 a 14 anys.

El punt de recollida és la seu de l’AVVEE, al carrer Calàbria 262, fins al 3 de gener. Per a més informació es pot consultar el web avvee.org.

5. Joguines per a l’Hospital Sant Joan de Déu

Milers de nens amb alguna malaltia passen el Nadal a l’Hospital Sant Joan de Déu. Per col·laborar amb el centre a través de la donació de joguines, cal que aquestes siguin completament noves i compleixen la normativa CEE.

Des del mateix hospital recorden la importància que les famílies donin material didàctic i educatiu sense estrenar, ja que l’empraran infants amb malalties i cal minimitzar qualsevol mena de risc.

Per col·laborar amb el centre es poden organitzar esdeveniments per promoure la recollida de joguines a favor de l’hospital o deixar les joguines al despatx de voluntaris, a l’Espai Famílies (sector C2).

Per a més informació es pot consultar la web sjdhospitalbarcelona.org.

Comentaris

on podem portar a lleida les joguines que ja no utilitzem perqué els nens creixen i van passant a noves etapes evolutives?

Hola Georgina,

Podríeu preguntar a les següents entitats:

Coordinació de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou