"Aturem la crisi", el nou llibre d'Arcadi Oliveres

 Font:
Font:

"Aturem la crisi", el nou llibre d'Arcadi Oliveres

Resum: 

El conegut economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, publica el llibre “Aturem la crisi. Les perversions d'un sistema que és possible canviar”, on analitza les causes i els culpables de la crisi actual i llança propostes per fer-li front. La presentació del llibre es realitzarà aquest dimecres, 31 de març, a les 19:30 hores, a la Llibreria Bertrand (Rambla de Catalunya, 37).

Muriel Casals, professora d’economia i presidenta d’Òmnium Cultural, Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, i Iolanda Fresnillo, investigadora de l’Observatori del Deute en la Globalització, acompanyaran l'Arcadi Oliveres en la presentació del seu nou llibre, que tindrà lloc aquest dimecres, 31 de març.

A "Aturem la crisi" l'autor analitza les causes de la crisi actual i dóna respostes a preguntes com ara "Per què s’ha arribat fins aquí?" i "Qui hi ha al darrera de la crisi?". A més, tal com diu el títol del llibre, l'Arcadi Oliveres confia que encara som a temps de canviar i millorar el món i ens fa propostes, tant a nivell internacional com a nivell més personal o familiar, per començar a caminar en aquest sentit.

Arcadi Oliveres és doctor en Ciències Econòmiques, professor del departament d’Economia Aplicada de la UAB i president de Justícia i Pau, entre d'altres. Expert en relacions nord-sud, comerç internacional i deute extern, s'ha implicat des de fa anys en diferents moviments socials. En solitari ha publicat "Contra la fam i la guerra" (2004), "Un altre món" (2006) i "El meu camí cap a la utopia" (2008).

Per conèixer millor la seva trajectòria i idees us proposem visitar l'article sobre l'Arcadi Oliveres a la Viquipèdia o mirar aquest vídeo en què fa, en el marc de la publicació del seu anterior llibre "El meu camí cap a la utopia", un repàs dels moments clau que han marcat el seu camí:

Comentaris

Saludo en primer lloc a l'admirat Arcadi Oliveres, i em permeto afegir una curta reflexió, que pot ser ja se l'haurà fet ell, i es que ilustres i importants personatges del sistema actual, - que, per part de la dreta conservadora, no poden ésser atacats d'esquerranosos-, avisen que s'estan obrin esquerdes en les estructures financeres. El mes significatiu, a la meva manera d'entendre, es nogensmenys que Alan Greenspan. Durant la seva etapa de president de la Reserva Federal, es negà a implementar qualsevol tipus de regularització del sistema financer, amb els resultats que estem patin. Al deixar el càrrec, va admetre i proclamar, que es va equivocar totalment, que havía d'haver imposat una regularització. El segon, Josep Stiglitz, premi Nobel d'economía, qui digué: "la catàstrofe de Wall Street es al capitalisme, lo que significà la caiguda del mur de Berlín pel capitalisme. Que em perdonin, pero, la casta política-económica actual, ademés de burocratitzada, cínica, hipócrita, també "gaudeix" de una elevada dosi de estupidesa, per no fer cas de dos, entre altres, dels seus mes famosos ejecutors. I el creixent moïment de les acampades? Escolto els comentaris del cap de les FAES, i al-lucino, diu que son, la majoria, comunistes o d'extrema esquerra!!! Tampoc un representant del PSoE, demostra entendre res, amb un posat estúpidament paternalista: "Ya haremos unos cursillos de verano, también intentaremos hablar con los "cabecillas". Ridícul, inaudit. Cordialment, Juli Maestre

P. S.: Voldría recomanar un article d'excepcional valor, escrit per un professional, agent de Borsa, de Nova York, titulat "Wall Street Asesina". Naturalment, el va escriure després de deixar la feina. Juli Maestre

Afegeix un comentari nou