Hola, Carme

Afecta als dos tipus d'entitats:

- inactives

- que no superin 50.000 € d'ingressos, no facturin res sense retenció, i si facturen o obtenen altres ingressos amb retenció, que no superin els 2.000 euros.

Els donatius són donatius només en el cas que el que vol entrar en el ball ho pugui fer independentment de si fa una aportació o no, és a dir, mentre no es tracti d'una entrada encoberta. El que feu del pot ho trobo una mica irregular, però mentre no us facin una inspecció, aneu fent com fins ara, però sabent que hi ha un risc, perquè en la meva opinió, un inspector no ho acceptaria com a correcte.

En tot cas, recordeu que està prohibit per pagaments en efectiu superiors a 2.500 euros, i que per qualsevol donació que superi els 100 euros obligatòriament cal identificar al donant, amb el seu DNI. Vigileu aquests temes per no posar en un problema al "donant".

Del tema de les declaracions, si no obteniu oficialment ingressos no exempts sense retenció, no heu de presentar societats mentre no arribeu a 50.000 € totals d'ingressos.

De l'IVA, tampoc. Si no factureu, no feu declaracions d'IVA.

I de l'IRPF, dependrà de si li pagueu a persones físiques per la seva feina (per exemple, als músics). En cas afirmatiu haurieu de fer-los retenció i presentar les declaracions per aquest impost.

Finalment, recordeu també que si feu compres a un mateix proveïdor o cobreu subvencions d'una mateixa administració que durant l'any hagueu superat els 3.005,06 euros, haureu de presentar una declaració informativa, el model 347, durant el mes de febrer de l'any següent.

Esperem haver pogut aclarir els vostres dubtes.