173 entitats inscrites a la II Fira d'Economia Solidària

 Font:
Font:
 Font:
Font:

173 entitats inscrites a la II Fira d'Economia Solidària

Resum: 

En la seva primera edició la Fira d'Economia Solidària de Catalunya va demostrar que la majoria de les nostres necessitats es poden satisfer dins l'economia solidària. Enguany, pretén aconseguir que la quotidianeïtat del consum sigui en aquesta.

S'han inscrit 173 entitats per participar a la II Fira d d'Economia Solidària de Catalunya organitzada per la Xarxa d'Economia Solidària (XES), que tindrà lloc el 26 i 27 d'octubre de 2013. L'edició de l'any passat va comptar amb 114 entitats, per tant, la fira promet ser més gran i, sobretot, oferir encara més possibilitats per consumir sense sortir de l'economia social i solidària.

Les entitats inscrites majoritàriament són cooperatives però també hi ha empreses d'inserció, grups de consum, associacions, fundacions... Destaca, a més, l'increment de joves implicats en mostrar l'economia solidària, a través de les seves iniciatives d'economia social.

La fira de l'any passat va registrar tot un èxit d'assistència, amb 7 mil persones, i enguany s'espera que hi participin encara més, tot arribant a les 9 mil persones.

L'activitat econòmica dins l'economia solidària es du a terme sota criteris democràtics, participatius, respectuosos amb el medi ambient i socialment responsables. Es tracta d'una economia al servei de les persones, basada en la cooperació i el bé comú i regida per principis de transparència i bon govern.

A la segona edició de la fira es podrà...

  • Donar suport a l’economia social i solidària (ESS) i conèixer iniciatives locals.
  • Resoldre les teves necessitats materials i de consum en ESS.
  • Participar en la creació d’un món més just, sumant-te a les alternatives que aporta l’ESS per sortir de la crisi i del capitalisme.
  • Fomentar la intercooperació entre persones i entitats per enfortir el mercat social català.

A més, per tal de poder-la portar a terme, caldrà la participació de persones voluntàries. Si hi vols donar un cop de mà, informa't en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou