Gairebé el 20% de les cooperatives espanyoles són a Catalunya

Suport Tercer Sector - Econòmic
Autor/a: 
Oscar Loro Castilla
 Font: Canva
A Catalunya hi ha més de 4.700 cooperatives. Font: Canva.
 Font: Canva
Celebració dels 125 anys de cooperativisme català. Font: Canva.

Gairebé el 20% de les cooperatives espanyoles són a Catalunya

Autor/a: 
Oscar Loro Castilla
Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

El 19,7% de les cooperatives espanyoles, més de 4.700, tenen seu a Catalunya.

El 4 de juliol es va celebrar a Barcelona el primer Congrés del Cooperativisme de Catalunya d’ençà que es va restaurar la democràcia espanyola. Aquest gran acte multitudinari ha estat impulsat per la Confederació de Cooperatives de Catalunya i ha acollit més de 1.500 persones vinculades al cooperativisme.

Aquest congrés forma part de la campanya ‘Evitem el col·lapse, Congrés de Cooperativisme de Catalunya’, amb la que es vol celebrar els 125 anys de cooperativisme a Catalunya. Aquesta data neix de la regulació formal que es va dur a terme els anys 1898 i 1899. Altrament, també és una crida per aconseguir una societat més inclusiva, equitativa i responsable enfront les desigualtats.

La defensa del moviment cooperativista a Catalunya és històrica, si més no els darrers deu anys aquest territori ha viscut un creixement exponencial del model. El Registre General de Cooperatives de Catalunya aporta dades esclaridores: Catalunya té un total de 4.706 cooperatives de les quals 1.562 tenen menys de 10 anys.

Amb aquests nombres, les cooperatives catalanes representen un 19,7% de les cooperatives de l’Estat. Un altre indicador del bon estat de salut del cooperativisme català és el fet que el 30% de les cooperatives catalanes són centenàries, moltes d'elles han sobreviscut malgrat les dictadures i els problemes socials i econòmics. Altres accions que s’han dut a terme en el marc d’aquesta campanya, per exemple, podrien ser els quatre murals de gran format que s’han repartit a Maldà, Palafrugell, Valls i a Mataró.

Afegeix un comentari nou