Catalunya, terra d'ateneus

Autor/a: 
Federació d'Ateneu de Catalunua

Catalunya, terra d'ateneus

Autor/a: 
Federació d'Ateneu de Catalunua

Resum: 

La Federació d'Ateneus de Catalunya inaugura el dia 11 de desembre l'exposició Catalunya, terra d'ateneus al Museu d'Història de Catalunya. Per primera vegada una exposició recorre el passat, el present i el futur del moviment ateneístic català. Aquesta iniciativa es podrà visitar des del dia 4 de desembre fins el 3 de febrer i després recorrerà de forma itinerant Catalunya durant dos anys.

L'exposició Catalunya, terra d'ateneus presenta un recorregut a través del paper que han jugat els ateneus en el passat, el present i el futur del moviment associatiu cultural i del país. S'analitza el seu paper en la conformació de la societat civil catalana i el seu paper en la promoció i la difusió de la cultura i la llengua catalanes.

Els comissaris de l'exposició, Territori Obert, han fet un interessant treball de recerca i documentació per recollir la informació necessària per presentar el món ateneístic tant evident però a la vegada tant desconegut. El resultat és una mostra que aportarà als visitants el coneixement d'unes institucions que han fet la seva important feina a l'ombra, però que amb els gairebé 200 anys de camí que han seguit han aconseguit no només sobreviure, sinó teixir un entramat sociocultural i començar a treballar plegats.

La voluntat de la Federació d'Ateneus en organitzar aquesta exposició és la de donar a conèixer els moments claus de la història del moviment ateneístic així com la feina que han realitzat, realitzen i poden realitzar en el futur per a la millora del nostre entorn i la nostra societat. Una mostra que reconstrueix un dels punt neuràlgics d'un ateneu: el bar. I presenta el catàleg en forma de diari: El Punt Avui dels ateneus, un exemplar únic que recull en les seves pàgines, notícies atemporals relacionades amb els diferents ateneus membres de la Federació d'Ateneus de Catalunya, qui al 2013 celebra el seu trentè aniversari.

Qualsevol entitat, ateneu o institució pot acollir l'exposició, per fer-ho només cal que us poseu en contacte amb la FAC a través del correu electrònic ateneus@ateneus.cat o trucant al 932688130. Podeu trobar més informació al web www.ateneus.cat i seguir l'actualitat a través de twitter amb el hastag #expoateneus

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou