Dinàmiques per conscienciar sobre el perill de les drogues

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Dinàmiques per conscienciar sobre el perill de les drogues

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Avui, 7 d’abril, se celebra el Dia Mundial de la Salut. Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya també volem participar en aquesta diada treballant: “Les drogues i dependències pels joves”.

L’Equip de Salut de MEG proposa un cinefòrum amb l’objectiu de conscienciar a infants i joves sobre les conseqüències del consum de les drogues i, així, evitar-ne el seu ús. Perquè creiem que cal explicar la realitat de les drogues, els agents implicats, les víctimes d’aquest negoci, els beneficiaris, els efectes nocius en la salut i en les relacions personals, etc.

A continuació, us proposem un parell de pel·lícules pel cinefòrum. Descarregueu-vos les fitxes que us presentem a continuació per treballar i reflexionar sobre el tema. Poseu-hi també cullerada amb les vostres reflexions, pensaments i crítiques.

  • Pel·lícula “María, llena eres de gracia”, del director Joshua Martson.
  • Pel·lícula “Kids”, del director Larry Clark.

Ambdós films parlen sobre les drogues però des de punts de vista molt diferents. La primera tracta el tràfic de drogues i la segona, dels efectes nocius del seu consum.

On podeu trobar les pel·lícules:
- Biblioteques públiques
- Cinemateca
- Altres centres socials amb servei de préstec de pel·lícules.

Enguany, el tema anual de treball que ha triat l’Organització Mundial de la Salut (OMS) és la “Resistència als antimicrobis: Si no actuem avui, no hi haurà cura demà”. L’objectiu és conscienciar la població sobre la resistència als antimicrobians i evitar-ne la propagació a través de sis mesures polítiques. Els antimicrobians posen en perill la funció curativa de molts medicaments que avui en dia són eficaços pel tractament de malalties infeccioses.

Que passeu una molt bona diada mundial de la salut!

Afegeix un comentari nou