El racisme limita l'accés als locals d'oci a Barcelona

 Font:
Font:

El racisme limita l'accés als locals d'oci a Barcelona

Resum: 

SOS Racisme Catalunya ha realitzat una acció de simulacre o "testing" a alguns bars musicals i discoteques de Barcelona per demostrar i denunciar la discriminació en l'accés a locals d'oci. Els resultats són preocupants: 7 dels 11 locals visitats no van permetre l'entrada a joves de fenotip estranger.

L'acció es va portar a terme la nit del passat 17 de juny. Joves activistes es van organitzar en grups de diferents orígens que, amb la mateixa actitud i imatge, intentaven entrar a locals de manera aleatòria. A 7 dels 11 locals van prohibir l'entrada a les persones de fenotip estranger.

Les excuses més utilitzades per no deixar-los entrar van ser la necessitat d'haver d'estar apuntats en llistes per Internet o haver de pagar una entrada de 10€ per accedir a locals gratuïts. Aquesta va ser la resposta que van trobar els joves d'origen pakistanès, marroquí o de Guinea Equatorial a la porta de la Sala Apolo, el Jamboree i els locals del Port: Zich, Australian, Seda Lounge Club, Marsalada i Ipanema, mentre els nois blancs entraven sense cap problema.

En canvi, l'Ovella Negra del centre, Sidecar, i els locals Ok! i Nir del Port van permetre l'entrada de tots els participants en la iniciativa de SOS Racisme.

L'objectiu de l'acció és denunciar públicament la discriminació racista que una part de la població pateix en el seu dia a dia, en aquest cas en l'accés als locals d'oci, i sensibilitzar a la ciutadania de les seves conseqüències.

A continuació pts veure la notícia de BTV sobre aquesta acció:

www.btvnoticies.cat

La "Testing Night" denuncia discriminacions a tot Europa

Barcelona no ha estat l'única ciutat analitzada, l'acció s'ha realitzat a set països europeus, amb resultats també alarmants: 1 de cada 3 locals no van deixar entrar ni persones immigrades ni gitanes. Per a SOS Racisme, aquests resultats són "una mostra del sistema de dominació racista que s'està estenent al continent".

Aquesta ha estat la segona acció que realitza l'European Grassroots Antiracist Movement (EGAM), xarxa d'entitats que lluiten contra el racisme i la xenofòbia arreu d'Europa. En la primera acció, realitzada durant el mes de març a 16 ciutats europees, es van localitzar 36 locals que exercien abús en el dret d'admissió per motivació racista. L'associació SOS Arrazakeria Bizkaia va denunciar tracte discriminatori a 8 dels 9 locals en què van realitzar l'acció.

L'EGAM ha presentat una petició al Parlament Europeu perquè els resultats de les accions de "testing" siguin reconegudes com a proves legals en casos de discriminació racial. De fet, a països com França o Bèlgica ja es dóna aquest reconeixement.

Afegeix un comentari nou