Els voluntaris ensenyen als joves a prevenir i a actuar en cas d’incendi

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els voluntaris ensenyen als joves a prevenir i a actuar en cas d’incendi

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

L’Associació ADF de l’Alt Empordà ha realitzat una sessió de divulgació al Casal Jove de Figueres. Els voluntaris han explicat també com van viure l’incendi del 2012.

El Casal Jove de Figueres ha organitzat per segon any consecutiu una sessió explicativa sobre quines són les funcions i l’àmbit d’actuació de l’ADF, l’Agrupacions de Defensa Forestal. Aquestes unitats tenen com a principal objectiu la prevenció i vigilància per evitar incendis, l'execució dels plans de prevenció i campanyes de sensibilització a la població. Però en casos d’emergència i d’incendi també s’ocupen de donar suport i ajudar a extingir.

Els voluntaris de l’ADF de Ragavi i de l’ADF de Verdera han estat els encarregats de traslladar el seus vehicles a la zona on es realitzava el curs per tal de poder dur a la pràctica algunes de les tàctiques explicades. Els joves i els voluntaris han pogut intercanviar també opinions sobre l’incendi que l’any 2012 va afectar la zona de l’Empordà.

Aquesta iniciativa ha estat valorada molt positivament per totes dues parts i els membres de l’ADF esperen poder ampliar la seva tasca divulgativa durant el curs escolar.

Com es pot ser voluntari forestal?

Per convertir-se en voluntari forestal s'ha de passar primer una entrevista on es determinarà si és una persona vàlida per aquestes tasques. “No tots els perfils són aptes per realitzar tasques de voluntariat forestal, i en les entrevistes s’intenta detectar possibles reaccions que podrien ocasionar problemes a la resta de l’equip” explica Oriol, voluntari forestal des de fa 15 anys a Terrassa. Tots els voluntaris reben, de forma anual, una formació obligatòria sobre prevenció i extinció d’incendis, per tal d’estar preparats.

Més informació:

Voluntariat forestal, protecció i defensa dels boscos (2013)

El voluntariat forestal (2012)

Afegeix un comentari nou