5 curses per acabar l’any amb una actitud solidària

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
La Cursa Solidària de Sant Silvestre de La Garriga arriba a la quinzena edició. Font: Ajuntament de La Garriga
La Cursa Solidària de Sant Silvestre de La Garriga arriba a la quinzena edició. Font: Ajuntament de La Garriga
El moment de la sortida d'una edició de la Sant Silvestre de Girona. Font: Ajuntament de Girona
El moment de la sortida d'una edició de la Sant Silvestre de Girona. Font: Ajuntament de Girona

5 curses per acabar l’any amb una actitud solidària

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

Queden pocs dies per tancar l’any, però encara hi ha moltes curses amb caràcter solidari. En recollim algunes de diferents municipis de Catalunya i amb causes diverses.

Amposta (Montsià), La Garriga (Vallès Oriental), Oliana (Alt Urgell), Navata (Alt Empordà) i Girona (Gironès) són alguns dels municipis que donen un caràcter solidari a la tradicional Cursa de Sant Silvestre o a la Cursa dels Nassos. Curses que s'han convertit en aliades de les entitats socials.

  • ‘Nassos contra el Càncer’ – Oliana

L’Ajuntament d’Oliana se suma a la campanya ‘Nassos contra el Càncer’ de la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) amb la Cursa dels Nassos, que tindrà lloc el dissabte 30 de desembre.

És una cursa, organitzada per l'Ajuntament, que es fa des del 2011 i té dos recorreguts: un de cinc quilòmetres, que transcorrerà pels carrers d’Oliana, i un altre de deu quilòmetres, que arriba fins al Castell d’Oliana. La sortida és a les 10 h al pavelló Francesc Betriu (Carrer dels Capellans, 5).

Els dorsals costen entre set i dotze euros i una part es donarà a la campanya ‘Nassos contra el Càncer’ de la FECEC. Ja es poden fer les inscripcions.

  • Cursa Solidària Sant Silvestre – Amposta

Amposta acull una de moltes curses de Sant Silvestre que es fan el 31 de desembre, l’últim dia de l’any, a Catalunya. Les inscripcions de la cursa d'Amposta ja estan obertes i per apuntar-s’hi cal dirigir-se a la piscina municipal d’Amposta. En aquest cas, és la vuitena edició de la Sant Silvestre solidària i aquest any es recullen fons per a la Creu Roja d’Amposta.

El preu d’inscripció és de cinc euros, tot i que és gratuïta per als menors de dotze anys. La sortida serà a les 17 h al Pont Penjant d’Amposta i l’arribada, a l’Ajuntament. El recorregut és de tres quilòmetres.

  • Cursa Solidària de Sant Silvestre – La Garriga

La Cursa Solidària de Sant Silvestre de La Garriga arriba a la quinzena edició i aquest 31 de desembre recull fons per a l’Associació El Far per a la Salut Mental. És una cursa de set quilòmetres i al sortida es farà a les 17 h a la plaça de l’Església.

El preu del dorsal solidari és de cinc euros.

  • VIII Sant Silvestre Navatenca – Navata

Les i els participants a la Sant Silvestre Navatenca col·laboraran aquest 31 de desembre amb l’Associació Albert Sidrach per la lluita contra el Sarcoma d’Ewing, que és un càncer infantil. La cursa solidària de Sant Silvestre de Navata sortirà a les 18 h i es pot triar el recorregut de 2,5 o el de 5 quilòmetres.

El preu és de cinc euros destinats a l’Associació Albert Sidrach. L’organització va a càrrec de l’Ajuntament de Navata i de l’entitat Guixaires de Navata. Les inscripcions es poden fer en línia o bé el mateix dia de la cursa. Hi haurà activitats paral·leles com ara zumba i xocolatada.

  • Sant Silvestre de Girona

La Sant Silvestre de Girona arriba a la divuitena edició i sortirà a les 18 h del Pavelló Municipal Girona – Fontajau. Hi ha temps per apuntar-s’hi fins el 30 de desembre i el nombre màxim de participants és de dues mil persones.

Es tracta d’un recorregut urbà de cinc quilòmetres que passa pels punts més emblemàtics de la ciutat i bona part de la cursa és pel Barri Vell. L’organitzen el Club Atletisme Girona i l’Ajuntament de la ciutat i es recullen fons per a la campanya ‘Nassos contra el càncer’, de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), per lluitar contra la malaltia i promoure hàbits de vida saludables. El preu del dorsal està entre els quatre i els quinze euros.

Afegeix un comentari nou