L'activista paquistanesa per l'educació infantil, a les portes del Nobel de la Pau

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

L'activista paquistanesa per l'educació infantil, a les portes del Nobel de la Pau

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El comitè noruec finalment no premia la jove Malala Yousafzai, a qui van disparar els talibans, que partia com a favorita.

Podria haver estat la guardonada més jove amb el Premi Nobel de la Pau, però finalment el comitè noruec ha decidit atorgar-lo aquest 2013 a l'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques.

En qualsevol cas, Malala Yousafzai, de 16 anys, seguirà sent un símbol del dret a l’educació dels nens i nenes i una activista de prestigi internacional. Originària de la vall del Swat, al Paquistan, la seva lluita per l’accés a l’educació li va costar, fa només un any, rebre una bala dels talibans quan sortia de l’escola.

Des de llavors, ha fet un discurs a l’ONU, ha rebut diversos premis internacionals i ha portat les seves reivindicacions arreu del món. Tot just ahir se sabia que el Parlament Europeu li ha atorgat el premi Sàkharov a la llibertat de pensament. Aquest any també va rebre el Premi Internacional Catalunya 2013 de la Generalitat de Catalunya i l'Ambassador of Conscience Award d'Amnistia Internacional.

Actualment Yousafzai viu a Birmingham, al Regne Unit, on va rebre tractament i cursa estudis de secundària, però ja ha anunciat que tornarà al seu país.

Afegeix un comentari nou