“L’Hort de Les Cases” lluita contra l’exclusió social

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

“L’Hort de Les Cases” lluita contra l’exclusió social

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Quatre persones, quatre vides, els seus problemes i una nova manera de passar el temps. Aquest és l’argument del documental “L’Hort de les cases” que fa un seguiment, al llarg d’un any, del que representa pels protagonistes el treball en un hort urbà.

L’espai de “L’Hort de les Cases” s’ha convertit des de 2013 en un hort social impulsa’t pel Centre Heura i el Centre Llar de Pau. Aquest projecte pilot innovador és fruït d’una cessió de l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de convertir-ho en un espai terapèutic i de formació, en l’àmbit de l’horticultura ecològica, per persones en risc d’exclusió.

Al llarg d'un any, 10 homes i 25 dones han passat per l'hort social i durant aquest temps la realitzadora Lala Gomà ho ha volgut plasmar en un documental que segueix la vida de quatre usuaris, explica els seus problemes i presenta aquesta nova manera de passar el temps que els dóna la possibilitat d’entrar en contacte amb altra gent, de sentir-se útils, aprendre un ofici, lligar-se amb la terra i, potser, tenir més eines de cara al futur.

Els encarregats de desenvolupar el documental són tots voluntaris i a més de la realitzadora Lala Gomà, hi participen la Natàlia Elies, fent tasques de producció, i en Borja Loz, que s’ocupa de la càmera. El documental "L'Hort de Les Cases" es presentarà en el marc de L'Aplec d'Agricultura Urbana que tindrà lloc a l'Espai Jove Fontana, carrer Gran de Gràcia número 190, els dies 10, 11 i 12 d'octubre.

El passi es farà el divendres 10 d'octubre a les 21h i l'entrada és gratuïta.

Més informació: www.centreheura.org

L’Hort de les Cases

El 2013 el Centre Obert Heura i la Llar de Pau signen un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, el Districte de Gràcia i l'Institut Europeu de Disseny, per la cessió i gestió temporal del solar anomenat l'Hort de les Cases.

El projecte va dirigit a persones sense llar i dones en situació de risc d’exclusió social i ofereix als usuaris la possibilitat d'iniciar-se en l'horticultura ecològica, formar-se i autoocupar-se. Un espai on relacionar-se amb altres persones, formar-se i produir, ja que la producció s’enviarà després als menjadors d’aquests centres.

Aquest espai és per tant «un hort col·lectiu, amb vocació terapèutica, d’inserció social i laboral que acull a persones en risc d’exclusió».

Afegeix un comentari nou