Les habilitats com a voluntari de lleure poden ajudar a trobar feina

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Les habilitats com a voluntari de lleure poden ajudar a trobar feina

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Treballar en equip, avaluar projectes, gestionar pressupostos... En les seves tasques habituals a l’esplai o l’agrupament, els monitors i caps adquireixen unes habilitats que poden ser molt interessants per a les empreses. Conèixer-les i posar-les en valor pot marcar la diferència a l'hora de presentar-se a una oferta de feina.

Algunes de les capacitats que es desenvolupen en el voluntariat de lleure són molt valorades al món laboral. Però sovint costa que el cap o monitor sigui conscient de les habilitats que treballa en el seu dia a dia com a educador i sàpiga com utilitzar-les en una entrevista de feina o carta de presentació.

Precisament, ajudar a detectar les habilitats apreses a través del voluntariat educatiu i a traduir-les al llenguatge “empresarial” és el que pretén una nova eina anomenada Valorise-toi! (Posa’t en valor), llançada per Scouts et Guides de France, l’associació scout catòlica de França, que ha traduït al castellà el Movimiento Scout Católico (MSC) amb el nom de ¡Valorízate!. En cinc senzills passos, aquesta eina permet analitzar les pròpies capacitats, aprendre a explicar-les i veure quines altres habilitats cal aprendre de cara a una futura carrera professional.

L'eina pretén que la riquesa, la diversitat i la serietat de les habilitats adquirides i implementades pels responsables del Moviment escolta –i, per extensió, dels moviments de lleure associatiu- tinguin un major reconeixement en els camps universitari i professional.

Afegeix un comentari nou