Un saló dedicat a la gent gran

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un saló dedicat a la gent gran

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Del 5 al 8 de juny se celebra la 16a edició de Fira Gran a les Drassanes Reials de Barcelona. Les jornades volen posar de manifest les relacions intergeneracionals dins de la societat actual.

El Saló de la Gent Gran de Catalunya obre les seves portes un any més amb l'objectiu de superar els 120.000 visitants de l'anterior edició.

Seran quatre dies que serviran per reunir tant entitats relacionades amb persones d'edat avançada com empreses que ofereixen productes i serveis a aquesta generació. Els primers explicaran els projectes i activitats que duen a terme i els segons exposaran prestacions relacionades amb la medicina, farmàcia, dependència o discapacitat entre d’altres.

Com cada any, el saló comptarà amb diferents activitats culturals i de lleure dirigides no només als seus protagonistes sinó també a la societat en general, com per exemple un festival de cant coral, un taller de country, classes d'exercici físic i diferents jornades de debat.

Una d'aquestes jornades està organitzada per la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (Fatec). Parlarà sobre aspectes que afecten la relació entre generacions a l'actualitat i comptarà amb la participació de representants de diferents edats.

Preocupen temes com les pensions, la salut i la dependència, la pobresa, l'habitatge, el model de país i la gestió de la res pública.

Mario Cugat, president de la Fatec, explica que "ens preocupa i molt la distància que mantenim les tres generacions: joves, edat mitjana i jubilats. Gairebé no hi ha contacte i això és molt dolent perquè hi ha assumptes que ens són comuns i que es poden millorar, gestionar i compartir entre tots".

Alguns d'aquests assumptes són "les pensions, la salut i la dependència, la pobresa, l'habitatge... Així com el model de país i la gestió de la res pública".

Segons Cugat, el debat servirà per "fer un assaig d'intercomunicació, pretenent començar a treballar totes tres generacions". Tot i així, assegura que des de la Fatec ja s'ha començat a treballar en aquest sentit: "estem en contacte i amb inicis de feina conjunta amb el Consell de la Joventut de Barcelona i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i començarem a contactar amb els col·legis professionals per establir relacions amb col·lectius de mitjana edat".

En els darrers anys, l'augment de l'esperança de vida i la disminució de la natalitat han fet augmentar el pes social de les persones grans a la nostra societat.

Afegeix un comentari nou