Voluntaris escoltes de Catalunya, Mallorca, Menorca, València i L’Alguer compartiran experiències a l'Empordà

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Voluntaris escoltes de Catalunya, Mallorca, Menorca, València i L’Alguer compartiran experiències a l'Empordà

Resum: 

Sant Pere Pescador acull aquesta Setmana Santa la Tramuntanada, una trobada que reunirà 120 caps escoltes i guies de les entitats del Projecte 4vents.

Entre el 2 i el 5 d'abril, joves voluntaris escoltes dels diferents territoris de parla catalana podran conèixer-se entre ells i intercanviar experiències a la Tramuntanada. S'hi faran activitats diverses de formació, coneixença i servei a la natura.

Els i les joves participants també faran accions de servei al medi natural. D’una banda, podran conèixer com treballa l’entitat Sorellona per preservar el medi als Aiguamolls de l’Empordà, a través d’una activitat d’aprenentatge servei sobre la biodiversitat. D’altra banda, els participants faran tasques de neteja de les platges de Sant Pere Pescador.

El programa inclou diverses activitats obertes al públic. Divendres dia 3, entre les 10 del matí i les 7 de la tarda, tothom qui ho vulgui pot participar en el voluntariat de neteja de les platges. A les 23:30h, hi haurà un concert al Centre Cívic: Marcel Pich canta Guillem d'Efak.

Dissabte dia 4, a les 18:30h al Centre Cívic, hi haurà una xerrada a càrrec d'Arcadi Oliveres i Lluc Salellas, tots dos membres d’agrupaments escoltes en el passat, que tractaran com l’escoltisme pot esdevenir una eina per transformar la societat i la realitat social del país on vivim. A les 23:30h del vespre, un concert amb Jaume Barri.

Els objectius de la trobada són crear un espai formatiu compartit i crear vincles i lligams entre els participants, joves escoltes i guies que pertanyen a diverses entitats, però que estan units per vincles comuns derivats d'un mateix entorn cultural, tot compartint una llengua, una història i una tradició.

La trobada compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere Pescador i està organitzada pel Projecte 4 vents, una xarxa formada per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEGM), Escoltes i Guies de Mallorca (EGM), Escoltes i Guies de l’Alguer (EGA), Federació d’Escoltisme Valencià (FEV) i Escoltes de Menorca (EM),

Afegeix un comentari nou