Arriba la V Festa Remença a la Vall de Llémena

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Arriba la V Festa Remença a la Vall de Llémena

Resum: 

El programa d'activitats incorpora un ampli ventall de propostes que fan homenatge a la història remença.

Cada any la població de la Vall de Llémena es reuneix en un espai emblemàtic de la Vall per recordar la lluita dels avantpassats remences i celebrar el triomf que la seva revolta va suposar per a la llibertat de la pagesia catalana, la qual va representar l'inici del final del feudalisme.

Enguany la Festa Remença inicia un nou cicle per la Vall, i ho fa en la seva part alta, al municipi de Sant Aniol de Finestres, a la zona del veïnat de l'església de Sant Esteve de Llémena el proper diumenge 18 de maig.

El programa d'activitats incorpora un ampli ventall de propostes que fan homenatge a la història remença, alhora que es reivindica el món rural i pagès de la Vall.

Durant tot el dia els assistents gaudiran del mercat artesà, la mostra ramadera de la vall, l'espai remença de jocs infantils tradicionals i tallers, la taverna del pagès, els concursos populars i les passejades amb ponis. Tampoc no hi faltaran les respresentacions dels fets remences i els populars Jocs Remences on els joves dels diferents pobles s'enfrontaran per demostrar qui són els millors en el llançament de tronc, l'estirada de corda o la cursa de sacs.

La Festa Remença a la Vall de Llémena va néixer ara fa cinc anys de la mà del programa Tallers per a la Festa i amb la col·laboració i implicació de prop d'un centenar de persones voluntàries de tots els municipis de la Vall que es van unir per recordar el seu passat de manera festiva. La festivitat és una representació del màxim exponent de la cultura popular on la cultura neix del poble i per al poble.

Si voleu veure'n un tastet feu una ullada al vídeo de presentació de la 2a festa on es contextualitza l'esdeveniment.

Afegeix un comentari nou