Catalunya difon la sardana a Londres

 Font:
Font:

Catalunya difon la sardana a Londres

Resum: 

Amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Londres, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Universal de la Sardana han organitzat, de la mà de la Cobla Sant Jordi, diferents activitats de difusió de la sardana i la cobla a la capital britànica.

El proper 28 de juny s’ha programat una conferència a càrrec de Gianni Ginesi, professor de Musicologia de l’Escola Superior de Música de Catalunya a la Cecil Sharp House. Durant la mateixa, la cobla Sant Jordi il·lustrarà amb exemples musicals les diferents etapes de l’evolució de la sardana i de la música per a cobla.

El 29 al migdia, en el marc del City of London Festival, interpretaran un concert amb un repertori de composicions que abasten des de la sardana fins a les obres simfòniques per a cobla. Un dels directors musicals, el britànic Tim Garland, estrenarà l’obra "Fanfare and Fantasy for Catalonia".

Des dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, cada quatre anys, s’han organitzat activitats per difondre la tradició sardanística en les diferents ciutats olímpiques: Atlanta, Sydney, Atenes, Beijing i, ara, Londres.

Afegeix un comentari nou