Danses pel dret a decidir

 Font:
Font:

Danses pel dret a decidir

Resum: 

La cultura popular no és aliena a l’actualitat del país. Exemples hem vist molts. Una nova mostra és l’espectacle DAD.EXE (Dret a decidir, Executable), una proposta de l’Esbart Joaquim Ruyra i la Cobla Catalana dels Sons Essencials que es representarà el proper dilluns, 10 de juny, a les 19h al Palau de la Música de Barcelona.

Es tracta d’una reflexió, inspirada en textos de Salvador Espriu, Pere Quart, Joan Maragall i Miquel Martí i Pol, sobre com s’ha forjat el sentiment d’identitat als Països Catalans, a través d’esdeveniments històrics de referència, i la seva influència en les relacions amb l'Estat espanyol i en la voluntat secessionista de la societat. El guió, sense fugir de la història, tracta moments com la Transició o relativament recents com la manifestació de l’onze de setembre de 2012.

Tot això fet a través d'un llenguatge escènic renovat, adaptat al públic actual. El fonament de la música i la coreografia són els anomenats quatre pals: el contrapàs, el ball pla, la rumba i la jota, però en el muntatge hi juga un paper determinant el jazz i la improvisació.

Amb DAD.EXE, l'Esbart Joaquim Ruyra vol acostar la dansa escènica d’arrel al públic del segle XXI. A través de la dansa, la música i la poesia visual, l'espectacle convida a reflexionar sobre el passat, el present i, sobretot, el futur del país.

Afegeix un comentari nou