El cor jove més important del món va cloure la gira mundial a Barcelona

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El cor jove més important del món va cloure la gira mundial a Barcelona

Resum: 

A Catalunya es parlen unes 300 llengües i moltes no tenen el reconeixement que es mereixen. Per aquest motiu, es va celebrar, el proppassat diumenge, la primera Revetlla de les Llengües, una festa d’entrada lliure, a l’antiga fàbrica de Can Ricart al Poblenou. Sota el lema Sóc ric, parlo llengües i en un escenari especialment construït per a l’ocasió, el World Youth Choir va encapçalar una vetllada, que també comptà amb la performance “300 llengües en escena” per posar l’accent sobre el patrimoni lingüístic existent en l’actualitat a Catalunya.

El director de teatre Joan Ollé va dirigir i presentar aquest recital multilingüe que esdevení una crida al diàleg entre els pobles, i en el qual hi varen participar un centenar de persones procedents de tot el món. Durant la revetlla es va fer una crida a l’intercanvi lingüístic i cultural entre tots els assistents, amb la intenció de fer de la vetllada un espai dinàmic de participació i tolerància.

El World Youth Choir és un dels projectes corals més significatius a escala global, no només per la seva singular formació i l’alta qualitat de les seves apostes artístiques, sinó per ser un projecte que promou el diàleg intercultural amb la construcció de ponts entre cantants joves de cultures molt diverses. El cor està format per 80 veus, en 40 llengües, de 30 països i cultures diferents (d’entre 17 i 26 anys) i va ser nomenat 'Artista per la pau' de la UNESCO com a reconeixement a la difusió de la pau internacional a través de la música, per això se'ls considera una de les corals juvenils més importants del món.

El World Youth Choir, amb aquest recital a Barcelona, va cloure la seva gira 2010 per Espanya, després de visitar Tenerife, Las Palmas de Gran Canària, Sant Sebastià, Burgos i Ciutadella. Comptà amb la col·laboració del director de l’Orfeó Català, el Cor de Ràdio Televisió Espanyola, Josep Vila i Casañas i del director del Cor Nacional de Joves de Noruega, Ragnar Rasmussen, que va treballar un repertori basat en la música nordeuropea del segle XX i amb compositors com Jennefelt, Nystedt i Sandström. Per la seva banda, Josep Vila mostrà un repertori bàsicament mediterrani, amb peces de la Península Ibèrica, el nord d’Àfrica i les Illes Balears.

El cor també va estrenar l’obra "Després", una peça especialment encarregada al compositor i guitarrista Feliu Gasull per a la gira 2010, amb lletra del poeta Enric Casasses.

Afegeix un comentari nou