El Museu d’Història de Catalunya acull una exposició a Vicenç Bou, un dels principals exponents de la sardana

 Font:
Font:

El Museu d’Història de Catalunya acull una exposició a Vicenç Bou, un dels principals exponents de la sardana

Resum: 

‘Vicenç Bou. De la Plaça al Paral·lel’ és el nom de la mostra que acull fins el proper 22 de juny el Museu d’Història de Catalunya.

L’any 2012 es complien 50 anys de la mort del músic i compositor torroellenc Vicenç Bou i Geli (1885-1962), una de les personalitats més populars en el món de la sardana que ha estat infinitament ballat, musicat i cantat, especialment durant el primer terç del segle XX. Gràcies a això, les composicions de Bou van portar a la sardana al seu moment de major popularitat i es va convertir en una estrella musical que va anar molt més enllà de les places de poble.

Vicenç Bou. De la plaça al paral·lel’ vol ser un reconeixement a la figura de Bou i promoure’l com un dels personatges musicals destacats de la primera meitat del segle XX. La mostra analitza d’una manera didàctica i rigorosa com és la música de Bou i explica quin era el secret per aconseguir que les seves melodies tinguessin aquest impacte en les diferents generacions.

L’exposició, coproduïda pel Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, és una de les principals propostes del programa d’actes de Barcelona Capital de la Sardana 2014, un projecte impulsat per la Confederació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes i l’Obra del Ballet Popular, que té com objectiu ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana.

Afegeix un comentari nou