Els Ganàpies de la UAB posen l'èmfasi en el treball en equip

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els Ganàpies de la UAB posen l'èmfasi en el treball en equip

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La colla castellera universitària ha realitzat una campanya promocional de la seva diada on, a través de quatre vídeos amb diverses metàfores, han volgut posar de manifest el valor del treball en equip.

Avui al migdia, les nou colles castelleres universitàries actuaran a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És el primer cop durant el curs que es troben totes nou i serà la primera actuació dels Llunàtics de la UPC de Vilanova i la Geltrú.

La colla amfitriona, els Ganàpies de la UAB, calculen que la diada d'avui mobilitzarà al voltant de 500 persones i asseguren que no seria possible plantejar-se un acte així a la universitat sense la implicació, el compromís i la dedicació voluntària i desinteressada de tots els membres de la colla. "Quan s'apropa la diada tothom agafa responsabilitats a nivell de gestió, no només les persones de junta".

Promoció creativa i amb valors

Enguany aquesta associació estudiantil compleix 18 anys, una edat a la qual han donat molta rellevància i que els hi ha servit d'eix vertebrador de la campanya promocional, la qual està composta per quatre vídeos curts. L'acció és un exemple més de treball conjunt i dedicació voluntària. Conscients d'això i del pes que tenen aquests dos valors dins la colla, en l'última peça audiovisual, "Primavera ganàpia 2013. Les peces de fusta", els encarregats de la promoció han volgut destacar la importància del treball en equip.

Segons expliquen, quan es van plantejar la campanya van decidir jugar amb el significat del nom de la colla: "Ganàpia és una persona adulta que fa coses pròpies d'una criatura, per això vam optar per articular els vídeos a partir de diferents joguines. El joc és un dels elements més representatius de la infància".

Cadascuna té un significat: la xarranca exemplifica l'assoliment de noves metes i la fixació de reptes conjunts, la baldufa fa referència a l'equilibri i la tècnica necessaria en els castells, el joc de saltar a corda al·ludeix a la constància de tots i totes els i les estudiants que permeten a la colla seguir creixent i, finalment, el joc de les peces de construcció porta implícits dos missatges molt clars "tothom és una peça clau a la colla" i "la construcció d'aquest projecte ha sigut cosa de tots".

Els vídeos només s'han difós a través del twitter i el facebook de la colla però ja han rebut, entre tots, més de 1.300 visites.

Afegeix un comentari nou