La sardana rep la certificació d'element festiu patrimonial d'interès nacional a la Generalitat

 Font:
Font:
 Font:
Font:

La sardana rep la certificació d'element festiu patrimonial d'interès nacional a la Generalitat

Resum: 

Ballada a la Plaça de Sant Jaume de 3 sardanes representatives de Catalunya, Andorra i el Rosselló amb una cobla integrada per 43 músics. El president de la Federació Sardanista de Catalunya, Bartomeu Duran, va rebre de mans del vicepresident del Govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira el diploma acreditatiu de la sardana com a element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional.

La recepció oficial que es va desenvolupar el passat dijous dia 11 de novembre al Palau de la Generalitat, va comptar també amb la presència del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan-Manuel Tresserras i el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila. També hi varen ser presents diversos presidents territorials i autoritats sardanistes convidades, amb un total de 175 persones.

El president de la Federació Sardanista de Catalunya, Bartomeu Duran, va remarcar que "és un pas que ens situa al camí adequat per seguir demanant la declaració de la Sardana com a Dansa Nacional. Perquè quedi ben clar: ni ara ni mai renunciarem a aconseguir aquesta denominació oficial". Després de fer un repàs a l'evolució del procés iniciat per aconseguir-ho, va insistir en la força social que hi ha dins del món sardanista, ja que "cada any se celebren més de 3.000 activitats sardanistes arreu de Catalunya. Això permet entendre el gran impacte que té el sardanisme a nivell social, cultural i econòmic. Avui en dia no hi ha cap manifestació cultural a Catalunya que pugui organitzar tantes activitats en un sol any i que provoqui la implicació de tantes persones".

Ballada a la Plaça de Sant Jaume
A continuació hi hagué una ballada de 3 sardanes a la Plaça de Sant Jaume amb una cobla monumental integrada per 34 músics d'arreu de Catalunya. Les 3 sardanes que s’interpretaren esdevingueren el símbol dels territoris on es balla aquesta dansa. Així, es pogueren escoltar i ballar les peces “Ceretana”, del mestre Manel Saderra i Puigferrer, en representació de la Catalunya Nord; “Ordino”, del mestre Narcís Juanola i Reixach, en representació d’Andorra, i finalment, “Catalunya canta”, del mestre Francesc Mas Ros que com el nom indica representava a Catalunya. Més de 200 persones van participar en aquesta ballada que omplí la plaça de Sant Jaume de gom a gom.

Més informació: DEPARTAMENT DE PREMSA – FEDERACIÓ SARDANISTA DE CATALUNYA
Telèfon: 93 319 76 37 premsa@fed.sardanista.cat http://premsa.sardanista.cat

Afegeix un comentari nou