Les falles del Pirineu competiran amb les valencianes per ser Patrimoni de la Humanitat

 Font:
Font:

Les falles del Pirineu competiran amb les valencianes per ser Patrimoni de la Humanitat

Resum: 

El Govern andorrà promou una candidatura perquè les falles estivals que es realitzen a diferents punts dels Pirineus siguin Patrimoni Immaterial de la Humanitat, competint amb les valencianes.

Les falles del Pirineu són les tradicionals festes de foc que se celebren per la nit de Sant Joan a Andorra, però també a 26 poblacions aragoneses i catalanes, de la Ribagorça i el Pallars Sobirà especialment, i 34 franceses. Els fallaires baixen des de la part alta de la localitat amb una torxa de foc de branques seques formant figures a l’aire.

La candidatura andorrana compta amb el suport de França i Espanya, malgrat que oficialment el govern de l’Estat només reconeix la candidatura valenciana, la qual té l’adhesió de 200 entitats, entre universitats, ajuntaments, institucions i entitats culturals.

La decisió final no es coneixerà fins novembre de 2015. La declaració de la UNESCO i la seva inclusió a la llista és un reclam turístic i de prestigi. La muixeranga d'Algemesí va ser l'últim Patrimoni Immaterial de la Humanitat valencià.

Afegeix un comentari nou