Pineda de Mar clou la VIII Mostra Nacional de Teatre Amateur amb un èxit de participació

 Font:
Font:

Pineda de Mar clou la VIII Mostra Nacional de Teatre Amateur amb un èxit de participació

Resum: 

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, va presidir el passat diumenge dia 03 de maig al migdia, l’acte central de la VIII Mostra Nacional de Teatre Amateur que se celebrà a Pineda de Mar des del passat divendres 30 d’abril i que baixà el teló el diumenge dia 3 a la nit. Montilla donà el guardó de reconeixement de la Mostra d’enguany a la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya en motiu del seu 25è aniversari i de la Creu de Sant Jordi que l’entitat va rebre el passat 21 d’abril.

Durant aquests tres dies Pineda de Mar ha estat l’escenari de 28 espectacles, més de 30 representacions que han comptat amb la participació de més de 500 actors, actrius i tècnics amateurs.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, va ser l’encarregat d’obrir l’acte central de la VIII Mostra Nacional de Teatre Amateur. Amor va fer una valoració positiva de la Mostra d’aquest any que ha portat més de 7.000 visites al municipi en un cap de setmana on el teatre ha estat el principal protagonista. Amor va agrair la visita del president Montilla i va felicitar els tres organitzadors de la Mostra per la feina feta aquests últims mesos.

El president de la Generalitat, José Montilla, va tancar l’acte amb un discurs en el que explicà que en època de crisi Catalunya necessita de la política, de la cultura i també de l’esforç de la gent del teatre. Montilla, va destacar la importància de la cultura popular catalana que ha sobreviscut generació rere generació, i digué que “des del teatre també es fa país”.

Els encarregats de donar pas al lliurament del guardó van estar dos actors professionals, Rosa Serra i Lluís Soler, que van tenir paraules d’elogi pels representants del teatre amateur. En aquest mateix sentit, es va pronunciar el president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Josep Rafecas, que feu extensiu el guardó rebut per la federació a tota la família del teatre amateur. Rafecas també destacà la quantitat de representacions i actors que han estat aquests dies a Pineda.

Per la seva banda, el president del Centre Cultural i Recreatiu, Joaquim Gibert, va agrair l’esforç de la Federació i el consistori pinedenc, així com la dedicació dels més de 100 voluntaris del Centre que aquests tres dies han estat col·laborant pel bon funcionament de la Mostra.

Al pati de Can Comas, on es va dur a terme l’acte central, també hi va assistir la Delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya, Carme Sant Miguel, els diputats pinedencs Joan Morell i Pere Aragonès, el diputat del Cultura de la Diputació de Barcelona, José Manuel González Labrador, així com una bona representació de regidors de l’Ajuntament de Pineda de Mar, i autoritats comarcals.

Representacions per a tots els gustos i d’arreu del país
Durant 48 hores Pineda de Mar es va transformar en un escenari teatral. Més de sis espais va acollir tot tipus d’obres de teatre amateur. Entre les representacions que s’han programat aquest any hi ha hagut teatre de carrer, infantil, musical, gestual i de petit format. També hi ha hagut poesia i dansa.

Cal destacar que, segons va explicar el president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Josep Rafecas, es van rebre més de 100 propostes de representació i que se’n va haver de fer una selecció pensant que hi hagués representativitat de companyies d’arreu del país

Afegeix un comentari nou