Presentació de "L'Occità. Gramàtica i diccionaris bàsics"

Autor/a: 
Ens de Comunicació Associativa
 Font:
Font:

Presentació de "L'Occità. Gramàtica i diccionaris bàsics"

Autor/a: 
Ens de Comunicació Associativa

Resum: 

El proper dijous 22 de setembre, a les 19h. es presentarà el llibre “L’OCCITÀ. GRAMÀTICA I DICCIONARI BÀSICS. Occità referencial i aranès” al Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC). Hotel Entitats. Providència, 42 del barri de Gràcia de Barcelona.

El treball és una obra necessària per a tot aquell que s’interessi per l’occità perquès inclou una aproximació sociolingüística i dialectològica a aquesta llengua: comenta la situació social (dades sobre l’ús de l’occità, disposicions legals que l’afecten, iniciatives per promocionar-lo...) i en defineix els principals dialectes.

El seu autor, el filòleg Aitor Carrera presentarà l’obra, que conté una gramàtica essencial en què per primera vegada apareixen de costat les formes i estructures de l’occità referencial de base llenguadociana i les del gascó de la Vall d’Aran. Es completa amb un diccionari bàsic català-occità amb més de dues mil cinc-centes entrades, que recull les paraules més habituals en la llengua catalana i més de deu mil equivalents occitans (referencials i aranesos).
S’adjunta el cartell de la presentació.

Més informació:
www.caoc.cat

Dia: dijous 22 de setembre de 2011
Lloc: Providència, 42. 08024 Barcelona (Gràcia)
Metro: Fontana (L3) o Joanic (L4)
Hora: 19h00
Entrada: lliure

Afegeix un comentari nou