Reunió de treball de la Junta de l'ENS de COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA amb el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Reunió de treball de la Junta de l'ENS de COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA amb el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Resum: 

La reunió es realitzà a petició de la Conselleria i durant més de dues hores es centrà en valorar diferents aspectes de les relacions amb el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional i en altres àmbits de la Conselleria. Reproduïm una síntesi dels temes tractats els quals estan molt directament relacionats amb la dinàmica associativa cultural.

La Junta de l’ENS DE COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA mantigué el passat dilluns dia 11 de gener una extensa reunió (gairebé dues hores i mitja) amb el conseller Joan-Manuel Tresserras i el director del CPCPTC Ramon Fontdevila.

Entre els temes tractats cal destacar:

- El Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya –PecCAT-, manifestant la necessitat que la iniciativa associativa (que gestiona un importantíssim i significatiu volum d’equipaments culturals arreu del país) estigui present i se la tingui en compte a l’hora de la programació estratègica dels equipaments culturals de Catalunya, així com el de reconèixer de manera concreta la seva importància social amb la redacció d’un capítol específic. En aquest sentit es va prendre el compromís d’organitzar de manera immediata una reunió de treball amb els responsables de la seva redacció per tal de valorar aquestes aportacions.

- La necessitat de repensar el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, per la qual cosa l’ENS manifestà la seva complerta disposició a participar en futures reunions de debat amb l’objectiu d’acabar la legislatura amb una proposta de funcionament, competències i objectius del Centre que reculli la major part de sensibilitats, opinions i propostes del món associatiu.

- Donar suport a la iniciativa de comunicació quinzenal virtual TORNAVEU, editada conjuntament entre l’ENS i el Projecte Heptàgon d’Iniciatives Culturals.

- La necessitat de revisar profundament la metodologia de convocatòria, d’atorgament de subvencions especialment pel que fa als procediments, terminis i reformulacions (en funció dels recursos aconseguits), davant la poca eficiència i greus limitacions de la normativa actual.

Des de l’ENS valorem molt positivament aquest tipus d’encontres i manifestem la nostra complerta disposició a potenciar-los i a enriquir-los.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou