L'escriptora i editora salvadorenca Susana Reyes visita Barcelona amb motiu del Sant Jordi ‘24

Huacal ong de solidaritat amb El Salvador
Autor/a: 
Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador
 Font: Susana Reyes
Susana Reyes. Font: Susana Reyes

L'escriptora i editora salvadorenca Susana Reyes visita Barcelona amb motiu del Sant Jordi ‘24

Autor/a: 
Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador
Huacal ong de solidaritat amb El Salvador

Resum: 

Susana Reyes (San Salvador, 1971), poeta, editora i actriu participa a les activitats de Sant Jordi 2024 organitzades per la Xarxa Comunitària i Cultural Salvadorenca de Catalunya i Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador

Susana Reyes, reconeguda poeta, editora i actriu salvadorenca visita Catalunya en el marc de la Diada de Sant Jordi 2024 convidada per la Xarxa Comunitària i Cultural Salvadorenca de Catalunya i Huacal, ONG de solidaritat amb El Salvador.

Durant la seva estada desenvoluparà diferents activitats com són la presentació del llibre 'Despierta mi bien, despierta' de Claribel Alegria el dissabte 20 d'abril a les 12.30 h acompanyada per Rosalia Ortíz Jiménez de la Universitat de Múrcia. Aquest acte tindrà lloc a la Llibreria Lata Peinada (c. de la Verge, 10) del barri del Raval de Barcelona.

El dia 23 d'abril Susana Reyes signarà les seves obres a la parada la Xarxa Comunitària i Cultural Salvadorenca de Catalunya al barri de Sant Andreu, concretament a les 19h a la Rambla Onze de Setembre, 14-16 de Barcelona, i aquell mateix dia donarà lectura als guardonats i guardonades del premi literari de la tercera edició del 'Concurs transoceànic de poesia. Homenatge a Claudia Lars', organitzat conjuntament per Índole Editores, la Casa de Cultura de Washington DC i la Xarxa Comunitària i Cultural Salvadorenca de Catalunya.

Per últim, el dia 27 d'abril oferirà un Taller literari amb el títol 'Per què escrivim. El registre de la memòria' a les 11.15ha Centre Cívic Sant Andreu (Gran de Sant Andreu, 111) de Barcelona.

Sobre Susana Reyes

Susana Reyes és una professora salvadorenca llicenciada en Lletres per la Universitat Centroamericana José Simeón Cañas (UCA). Ha treballat com a docent de llenguatge i literatura a diverses universitats, ha participat en programes de formació literària per a joves i mestres i ha estat gestora cultural per a la formació i promoció de temes relacionats amb la literatura i l'edició. Se li va lliurar el Premi Jove Talent de l'any 2001 a l'àrea de Literatura, atorgat per Galeria 91 i CONCULTURA.

Actualment imparteix tallers d'escriptura creativa i teatre, i ha participat en muntatges teatrals. Part de la seva obra ha estat publicada a diaris i apareix en antologies nacionals, com 'Mujeres: reunión poética', 'Teatro bajo mi piel' o 'La poesía del siglo XX en El Salvador'. Alguns dels seus títols són: 'Los verbos perdidos de la luna', 'El libro de los conjuros' (amb el grup literari de dones Poesía y Más), 'Recuento de relaciones' (en coautoria amb l'hondureny Juan Ramón Saravia), 'Historia de los espejos' i 'Los solitarios amamos las ciudades'.

Presideix la Fundación Claribel Alegría, és cofundadora de la Red de investigación de las literaturas de mujeres de América Central (RILMAC) i del seu apartat 'Sororales' i dirigeix índole Editores de San Salvador. Així mateix, ha estat jurat de les tres edicions del 'Concurs transoceànic de poesia. Homenatge a Claudia Lars' organitzat conjuntament per Índole Editores, la Casa de Cultura de Washington DC i la Xarxa Comunitària i Cultural Salvadorenca de Catalunya.

Afegeix un comentari nou