Intercanvia euros per “euroafricans”, la moneda artesana senegalesa

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

Intercanvia euros per “euroafricans”, la moneda artesana senegalesa

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

La Fundació Guné ha posat en marxa una iniciativa per fomentar l’economia local i finançar projectes al Senegal consistent en intercanviar euros per “euroafricans” artesanals, elaborats per dones senegaleses.

L’any 2004 es va crear la Fundació Gune a Barcelona, amb l’objectiu de millorar les condicions de vida dels habitants de Kolda, una de les zones més pobres del Senegal. En un principi aquesta fundació va engegar projectes de codesenvolupament amb comunitats senegaleses a Catalunya.

Posteriorment va obrir una oficina a Kolda amb personal tècnic autòcton, per executar els projectes des del Senegal, donant resposta principalment a formació i inserció laboral de joves de les comunitats rurals més pobres.

L’objectiu del projecte “Euroafricans” és aconseguir finançament per a deu poblats de la regió de Kolda, intercanviant 600 bitllets de 100 euros, per 600 bitllets de 100 “euroafricans”. Tots els bitllets han estat elaborats amb un gran nivell de creativitat per dones de Kolda amb materials locals com sabó, cartró, sacs d’arròs i pell de vaca.

Què es pot aconseguir canviant euros per “euroafricans”?

Amb 10 euroafricans: Reforç nutricional.

Amb 60 euroafricans: Una bicicleta per a un agent de salut rural.

Amb 110 euroafricans: El sou d’un professor per a l’alfabetització de 30 dones de les poblacions rurals.

Per a més informació consulteu aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou