Plataformes crowdfunding: finançament
El CRAJ elabora aquesta fitxa temàtica en l'àmbit de la captació de fons, en la qual distingeix quatre tipus de plataformes crowdfunding: basades en donacions, en recompenses, en accions i en préstecs.

El CRAJ elabora aquesta fitxa temàtica en l'àmbit de la captació de fons, en la qual distingeix quatre tipus de plataformes crowdfunding: basades en donacions, en recompenses, en accions i en préstecs.
Guia elaborada per Torre Jussana on s'exposa com fer una campanya de captació de fons pas a pas i quins elements clau cal tenir presents per dur-la a terme. A més, també conté un seguit d'idees i accions de gran utilitat.
El novembre de 2004, SALVETTILLOMBART va realitzar un estudi de base sobre el mercat de les ONG, amb la finalitat de convertir-se en un referent per al sector i la societat en general. Per aquest motiu, al maig de 2006, al novembre de 2008, al desembre de 2010 i al novembre de 2014 es van portar a terme successives onades de l’estudi per entendre l’evolució durant el temps. En el present informe, es mostra el resultat d’aquesta setena i última onada feta fins al moment.
La Fundación Biodiversidad publica una de les primeres guies en castellà sobre accés a fons europeus per a entitats ambientals, rurals i de custòdia del territori, també útil per a administracions locals. La guia repassa en detallades fitxes prop de 30 fons i programes europeus de finançament, organismes de suport, i aportant enllaços a fonts complementàries d’informació, suggeriments de mètodes de treball i exemples pràctics.
El Observatorio del Tercer Sector de Bizkaia elabora aquesta guia per tal d'esdevenir una eina útil i pràctica per a les entitats del Tercer Sector, i que els permeti identificar i buscar recursos, així com escollir, dissenyar i desplegar l'estratègia més adequada per a la seva captació.
En aquest informe, elaborat per la Asociación Española de Fundraising (AEF), es descriuen els passos que cal seguir i s'ofereixen recomanacions pràctiques sobre com conduir la comunicació amb les persones que poden proporcionar una gran donació.
Aquesta guia pretén facilitar el camí a les organitzacions de la societat civil i les ONG d'acció social oferint-los propostes que permetin el finançament de la seva acció, aconseguint autonomia i independència en els seus models de treball, i alhora contribuir a la difícil situació a la que s'enfronten en aquest moment les enitats sense ànim de lucre.
En aquest informe, editat per l’Asociación Española de Fundraising, Ágora Social ens ofereix bones pràctiques per tal que les organitzacions elaborin una estratègia de comunicació i publicitat legal, honesta, verídica, responsable, coherent i legal. No cal oblidar que la publicitat és una bona eina per a la captació de fons.
En aquest número de la col·lecció coordinada per Torre Jussana, Xavier Bretones ens planteja idees i estratègies per a la captació de fons. Es tracta de fonts de finançament ja experimentades per associacions. A més a més, la publicació reflexiona sobre la Responsabilitat Social de les Empreses i ofereix pautes per presentar les propostes.
En aquesta publicació, editada per l'Ajuntament de Mataró, Irene Borràs ens mostra la importància de la captació de fons per a les entitats. Classifica les fonts de finançament existents i ens exemplifica com captar nous socis i donants. Es tracta d’un material de consulta obligatòria per elaborar l'estratègia adient en l'elaboració del pla de captació de fons.