Com col·laborar en la lluita contra les conseqüències socials de la crisi?

Com col·laborar en la lluita contra les conseqüències socials de la crisi?

Resum: 

La crisi econòmica està provocant conseqüències socials desastroses. La societat civil s'està organitzant des de fa molt de temps per a donar resposta a aquestes necessitats socials bàsiques. T'expliquem com pots col·laborar en aquesta lluita a través de 3 grans organitzacions no lucratives.

Banc dels Aliments

És l’organització que més s’ha focalitzat en la distribució d’aliments arreu de Catalunya. La Fundació concentra la seva activitat sobretot en la coordinació, gestió i distribució d’aliments cap a la majoria de punts de repartiment del país. Per a desenvolupar aquesta tasca compten amb més de 150 voluntaris.

A través del web del Banc dels Aliments es pot fer una donació online d’aliments.

El Banc dels Aliments realitza una gran campanya anual anomenada “El gran recapte d’aliments”. Es realitza a finals de novembre i durant l’any 2012 va implicar 10.000 voluntaris arreu de Catalunya i va recaptar 1.400.000kg d’aliments.

Tipus d’activitats: Coordinació, gestió i distribució d’aliments a punts de repartiment.

Com col·laborar: Donació d’aliments online | Voluntariat

Contacte: www.bancdelsaliments.org

Càritas

Les principals diòcesis de Càritas a Catalunya (Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida) desenvolupen diferents projectes i activitats amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats socials bàsiques.

Alguns exemples són: ajudes econòmiques a famílies necessitades per a comprar en espècies, suport tècnic i econòmic per a entitats i parròquies que estan repartint aliments, o el repartiment directe de lots d’aliments un cop al mes.

Segons Juana Martí, responsable d’acció social de Càritas, només a Barcelona ciutat s’està ajudant a 76 punts de distribució d’aliments que han atès a 4.100 persones durant el 2012, i s’han donat lots mensuals d’aliments a 1.300 persones durant el mateix any. L’objectiu de l’entitat ara és aconseguir distribuir els aliments garantint la dignitat de les persones que ho reben, per exemple evitant cues.

Tipus d’activitats: Ajudes econòmiques, repartiment d’aliments i suport tècnic i econòmic a entitats.

Com col·laborar: Voluntariat i Donacions (econòmiques o d’aliments)

Contacte: Pots cercar la parròquia més propera en aquests cercadors per a fer de voluntari o donació d’aliments: Barcelona | Girona | Tarragona | Lleida

Creu Roja

L’organització ha donat suport a 247.679 persones durant l’any 2012 per a fer front a l’impacte de la crisi. Creu Roja desenvolupa diferents projectes en l’àmbit de l’atenció a necessitats socials bàsiques a tot Catalunya, com la distribució de lots d’aliments, repartiment de productes d’higiene bàsica, material escolar, o beques per als menjadors escolars.

Com ja hem tractat anteriorment a xarxanet.org, la pobresa infantil és un dels grans problemes que està comportant l’actual crisi econòmica. Creu Roja creu que és un col·lectiu prioritari i per això gairebé el 30% de les persones ateses durant el 2012 han estat infants.

Tipus d’activitats: Distribució d’aliments, repartiment productes d’higiene, material i menjadors escolars.

Com col·laborar: Pots fer-te voluntari, soci o pots fer un donatiu.

Contacte: Pots cercar l’oficina local més propera en aquest mapa. També pots trucar al telèfon general 902 22 22 92.

Afegeix un comentari nou