Neix Estris.cat!

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Neix Estris.cat!

Resum: 

El passat 17 de desembre va néixer aquesta nova pàgina fruit de la unió de dues capçaleres de referència en l'educació en el lleure a Catalunya: enGrup.cat i la Revista Estris.

L'any 1971 va néixer la revista Estris en el marc del Servei de Colònies de Vacances (SCV), com un recull de fitxes educatives adreçades a monitors de centres d'esplai i colònies. Setze anys més tard, el 1987, Estris esdevingué una revista amb un format més tradicional, creant-se noves seccions dedicades a l'educació en el lleure i la intervenció sociocultural. Les fitxes, però, es van mantenir com un recurs més. 40 anys més tard la publicació editada per la Fundació Pere Tarrés, ha rebut en dues ocasions el premi Civisme als Mitjans de Comunicació atorgat pel Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya i el premi d'educació en el lleure a la trajectòria que atorga la Fundació Lluís Carulla entre d'altres.

L'any 2005, la Fundació Pere Tarrés va crear la comunitat virtual enGrup.cat que durant molts anys ha estat referent del sector a la xarxa oferint tota mena de recursos, jocs, cançons, dinàmiques i espais de debat entre monitors i monitores de lleure. En aquest sentit, Estris.cat hereta el millor d’enGrup.cat -que desapareix- alhora que es converteix en una potent plataforma on-line de la revista Estris, que es continuarà publicant en format paper paral·lelament.

Els usuaris registrats d’enGrup.cat mantindran el seu nom d’usuari i contrasenya en la nova plataforma, i podran continuar accedint a les seccions que més els interessen.

Estris.cat vol ser el punt trobada per a tots aquells voluntaris i professionals que dediquen el seu esforç a l’educació en el lleure i l’educació social en el territori de parla catalana oferint-los tota l’actualitat del sector, un banc de recursos (amb jocs, dinàmiques, excursions...) de gran valor i utilitat, un espai d’opinió amb articulistes de renom, el canal de televisió on-line Estris.tv, classificats i molt més.

En definitiva, Estris.cat és fruit de la voluntat de dotar l’educació en el lleure d’una plataforma digital de qualitat que serveixi de suport i acompanyament a totes les persones que fan possible aquest espai educatiu de valor social incalculable.

Afegeix un comentari nou