Estudiants obligats a fabricar el nou iPhone 5

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Estudiants obligats a fabricar el nou iPhone 5

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Un article del New York Times denuncia la utilització forçosa d'estudiants per part de Foxconn, l'empresa constructora del nou Iphone 5. No és la primera vegada que aquesta empresa realitza pràctiques laborals de dubtosa moralitat.

La globalització econòmica ha comportat que els productes tecnològics siguin manufacturats en països on les lleis de protecció laboral són casi inexistents. Aquesta pràctica comporta que puguem comprar un terminal mòbil d'última generació a un preu raonable dins la nostra societat, però lògicament quan el comprem no pensem en quines condicions laborals s'ha fabricat. El model iPhone, és un d'aquests mòbils que entren dins aquesta ambivalència.

Foxconn és una de les factories que fabrica el model iPhone per a Apple. Aquesta companyia ha sigut notícia en els últims anys, no per la fabricació d'aquest model, sinó per les dures condicions laborals que suporten els seus treballadors. El passat 10 de setembre, el diari The New York Times va publicar una notícia bastant compromesa amb les condicions laborals dels treballadors de Foxconn. Concretament, per a la fabricació del iPhone 5, s'ha utilitzat forçosament estudiants en pràctiques, segons l'organització Xina Labor Watch. Molts d'aquests estudiants no volen anar a treballar a Foxconn per les dures condicions laborals, però estan obligats a anar-hi per poder-se graduar.

Apple, ja va fer una auditoria a Foxconn mitjançant l'Associació per el Treball Just. En aquesta auditoria es va detectar que Foxconn va reduir les hores de treball dels seus treballadors, però aquest canvi ha requerit la contractació addicional de 10000 treballadors addicionals.

Vist des d'aquesta òptica es pot fer difícil continuar apostant per aquest model consumista i productiu. L'altre model és el de la tecnologia lliure, però encara està fent passes molt petites.

Font d'informació: The New York Times

Afegeix un comentari nou