Barcelona col·labora en la crisi humanitària a l'est d'Àfrica

 Font:
Font:

Barcelona col·labora en la crisi humanitària a l'est d'Àfrica

Resum: 

Amb una aportació de 30.000 euros, i a través de Farmamundi i l'ACNUR, l'Ajuntament de Barcelona vol donar resposta a la crida de Nacions Unides per pal·liar la crisi que pateixen països com Somàlia, Etiòpia i Eritrea, entre d'altres països de l'anomenada “banya d'Àfrica” o propers.

Es tracta de material mèdic, farmacèutic i nutricional, en el marc d'una crisi també alimentària deguda, entre d'altres factors, a la llarga sequera de la zona. L’acció es durà a terme al camp de refugiats de Dadaab, epicentre de l’emergència humanitària. L'Ajuntament posa l'èmfasi en la necessària col·laboració amb les entitats que treballen en aquestes zones.

Les Nacions Unides i les diferents ONG que treballen en el territori han alertat de les greus conseqüències de la manca i l’encariment d’aliments bàsics, fet que està incrementant les taxes de malnutrició. És per aquest motiu que s’ha demanat a les institucions l’aportació de recursos. Més de 10 milions de persones d’Etiòpia, Yibuti, Uganda, Kenia i Somàlia estant patint els efectes de la pitjor sequera registrada en els últims 60 anys.

Afegeix un comentari nou