Celebrada: Conferència Internacional a Barcelona de suport als drets del Poble Sahrauí. Us en fem un resum

 Font:
Font:

Celebrada: Conferència Internacional a Barcelona de suport als drets del Poble Sahrauí. Us en fem un resum

Resum: 

La 35a Conferència Europea de Coordinació de suport al Poble Sahrauí (EUCOCO), celebrada aquest cap de setmana (20-22 de nov.), ha situat Barcelona al centre de la solidaritat internacional per al poble sahrauí. Centenars de persones, delegacions de 36 països, organitzacions socials, institucions i ONG dels cinc continents, han coordinat i planificat iniciatives a favor dels drets inalienables del Poble Sahrauí.

Cal destacar el treball dels congressistes en 11 tallers (10 d'oberts i 1 de tancat) en els que s'han arribat a conclusions importants per tal de continuar la lluita i el sosteniment de la causa en camps com l'educació, la promoció social de la dona, l'explotació dels recursos naturals, drets humans i zones ocupades, acció jurídica, acció política, promoció cultural...

L’EUCOCO se celebra anualment en una ciutat europea per unir esforços i contribuir a la resolució del conflicte del Sàhara Occidental i reivindicar una vegada més el dret inalienable del Poble Sahrauí a l’autodeterminació. El Poble Sahrauí pateix l’exili, des de l’any 1975, amb un territori està dividit per un mur de més de 2.700 km i ocupat militarment pel Regne del Marroc.

La conferència ha estat un clam per demanar una solució política del conflicte del Sàhara Occidental, ha denunciat la vulneració sistemàtica del drets humans als territoris ocupats, l’espoli dels recursos humans pel Marroc i països europeus i la inoperància de la comunitat internacional, especialment d’Espanya i de la Unió Europea. Finalment, exigeix el compliment de la legalitat i el dret internacional i que es reprenguin les negociacions bloquejades pel Regne del Marroc, d’acord amb les resolucions de l’ONU. La proposta de la creació d’un intergrup mundial per coordinar els intergrups de parlaments presents en els cinc continents.

A la Conferència hi han participat representants del Govern sahrauí del més alt nivell: el President de la RASD, el President de l’Assemblea Nacional i diferents membres del seu govern, així com els ambaixadors i delegats del Front Polisario dels diferents països.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou