Crida a l'assemblea del Fòrum Social Català

Crida a l'assemblea del Fòrum Social Català

Resum: 

Les entitats ja participants inicien el nou Fòrum amb una invitació a tots els col·lectius “que lluiten i combaten aquest sistema injust i caduc que viola impunement els drets fonamentals de la humanitat”. Aquest Fòrum és la projecció catalana del procés internacional del Fòrum Social Mundial. Els Fòrums tenen lloc a principis de l'any vinent, i són tant un procés d'activisme social com un esdeveniment amb dates determinades.

Fan aquesta convocatòria amb la voluntat de crear un espai comú i sinèrgic amb els diferents grups i moviments socials existents per tal d'assolir plegats el doble objectiu de:

  • 1. Promoure una mobilització mundial coincidint amb el Fòrum Econòmic de Davos, Suïssa (25 al 29 de gener del 2012).
  • 2. Vincular i crear propostes alternatives dins d'un procés que permeti desenvolupar a tot arreu una consciència de l'articulació entre el món local i el món global com a “clau de volta de qualsevol resposta sostenible a la crisi del sistema i que permeti per tant de pensar i actuar tan localment com globalment”.

Les entitats -ONG molt diverses, des de Justícia i Pau a la xarxa Qui deu a qui, per posar només dos exemples- ja participants pensen que resulta “evident que el treball en xarxa maximitza la difusió, la generació i el impacte de les accions; per tant, cal utilitzar tots els canals a l'abast per tal de treballar colze amb colze per aquest altre món que pensen que és possible i necessari”.

Per tot això, i d'acord amb la idea, expressada en anteriors reunions, de fer una nova edició Fòrum diferent i innovadora, s'autoconvoquen en assemblea el dimecres 16 de novembre a les 19h (al 3r. pis del carrer Rivadeneyra, número 6 de Barcelona, a tocar plaça de Catalunya). Es tracta d'una edició de les descentralitzades que cada any tenen lloc arreu del món, encara que hi hagi una edició centralitzada, com la primera a Porto Alegre, Brasil, el 2001, o l'última, a Dakar, Senegal, el 2011. Més informació: info@forumsocialcatala.cat

Afegeix un comentari nou