Natalia Hernández Somarriba guardonada a la 3a edició del Concurs de poesia Homenatge a Claudia Lars

Huacal ong de solidaritat amb El Salvador
Autor/a: 
Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador
Natalia Hernández Somarriba.  Font: Huacal
Natalia Hernández Somarriba. Font: Huacal

Natalia Hernández Somarriba guardonada a la 3a edició del Concurs de poesia Homenatge a Claudia Lars

Autor/a: 
Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador
Huacal ong de solidaritat amb El Salvador

Resum: 

La nicaragüenca Natalia Hernández Somarriba ha estat la guanyadora de la 3a edició del “Concurs transoceànic de poesia Homenatge a Claudia Lars” convocat per entitats de Catalunya, El Salvador i Estats Units.

Coincidint amb el Dia Internacional del Llibre i la Diada de Sant Jordi, de la Rosa i del Llibre a Catalunya, el passat 23 d'abril es va presentar el veredicte del Jurat de la 3a edició del “Concurs Transoceànic de poesia Homenatge a Claudia Lars ” impulsat per la Xarxa de Literatura Salvadorenca de Barcelona, per la Casa de Cultura d'El Salvador a Washington i per Índole Editores de El Salvador i que rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Per acord dels i de les cinc membres del Jurat: Núria Martínez-Vernís, Susana Reyes, Carlos Cañas Dinarte, Rosa Sànchez Girona i Miguel Gómez es va premiar en la categoria de castellà a l'obra 'El futuro es un asesino' de la nicaragüenca Natalia Hernández Somarriba, escriptora i productora audiovisual nascuda a Managua el 1982.

Natalia Hernández Somarriba pertany a una generació d'escriptors/es que es va iniciar l'any 2000 a Nicaragua sent membre dels grups i revistes Mayagna o Literatosis, entre d'altres. Destaca el seu paper com a productora de 'Días de luz' (2019) la pel·lícula centreamericana produïda per sis països en conjunt: Panamà, Costa Rica, Nicaragua, Hondures, El Salvador i Guatemala, presentada al Festival de l'American Film Institute dels Estats Units (AFI Fest).

Entre els guardons del premi hi ha l’edició del poemari 'El futuro es un asesino' per part de la reconeguda editorial centreamericana Índole Editores i la seva presentació en el darrer trimestre de l’any 2024 a Barcelona, San Salvador i Washington.

En anteriors edicions varen estar guardonats els poemaris 'Prestanombres' d’Adelmar Ramírez, 'Desde el manicomio' de Celia Garcia Castany i 'Papallones de tinta' d’Isaac Cos..

Afegeix un comentari nou