La indústria agroalimentària global, analitzada per Oxfam

 Font:
Font:
 Font:
Font:

La indústria agroalimentària global, analitzada per Oxfam

Resum: 

Creix l'interès per conèixer els processos de les marques de la indústria alimentària. Quina és l'atenció als drets humans en el procés de producció, l'atenció al medi ambient, i més qüestions. Oxfam actua.

Veiem novetats d'una campanya al respecte, d'Oxfam Internacional

Intermon Oxfam està potenciant aquests dies la difusió, a xarxes socials i a la seva web, d'aquesta acció iniciada per Oxfam Internacional fa uns dos anys. L'acció no només denuncia. En aquest cas també avalua 10 de les grans empreses agroalimentàries i analitza els seus avenços en responsabilitat social corporativa, si n'hi ha.

L'organització puntua els avenços en sostenibilitat mediambiental, atenció als drets humans en els processos productius, atenció al petit productor, especialment a països en desenvolupament però també al “nord”, a les normes de l'Organització Internacional del Treball, en el tractament de la dona, i altres criteris de respecte mediambiental i justícia social.

L'objectiu d'Oxfam amb aquesta campanya és potenciar el consum amb coneixement, responsable i sostenible i, afirma, “la millora de les empreses a través de la teva opinió, ja que les empreses la necessiten”.

Mirar la lletra petita és un exercici que, segons l'ONG, hem de practicar amb més freqüència els consumidors. I també conèixer què hi ha “Darrere la marca"

A les webs de les grans empreses agroalimentàries, molt sovint, ja hi ha un apartat destacat que fa relació a la seva responsabilitat social. Les grans marques s'adapten als nous interessos dels consumidors. Uns exemples, entre les 10 empreses que analitza Oxfam:

  • PepsiCo. Visitem el seu apartat: “Responsabilidad”. Oxfam puntua amb un 31 sobre 100 aquesta empresa. El tractament de la dona en les seves cadenes productives fa que tingui un “molt deficient”.
  • Nestlé. El seu apartat: “Responsabilidad social”. Té un 61 sobre 100, un “aprovat”, per pràctiques “acceptables” en canvi climàtic i gestió de l'aigua.
  • Unilever. El seu apartat: “Vida sostenible”. Univeler “aprova” amb un 56 sobre 100, per “millores en el respecte al petit productor, als treballadors, i per la seva gestió de l'aigua”.
  • I així fins a 10 empreses, que comercialitzen desenes de les marques més consumides.

Què es pot fer a partir de la campanya d'Oxfam?

Oxfam et proposa registrar-te per mostrar el teu suport a la iniciativa i així rebre propostes d'acció per “pressionar a les empreses agroalimentàries a millorar el seu funcionament”. També rebràs informació sobre com es va actualitzant la taula de puntuacions de les empreses.

Un dels diversos vídeos de la campanya que es poden trobar a la xarxa: “Dones i xocolata, la veritat és menys dolça”:

Afegeix un comentari nou