Presentat i descarregable el llibre 'Hacia una nueva gobernanza de la seguridad alimentaria'

 Font:
Font:

Presentat i descarregable el llibre 'Hacia una nueva gobernanza de la seguridad alimentaria'

Resum: 

El llibre es una anàlisi esencial per entendre els crucials processos de lideratge en la presa de decisions en la seguretat alimentària que s'estan portant a terme en aquest moment. Està descarregable en el lloc web de la Campanya Dret a l'Alimentació Urgent. Recollim algunes dades que ens mostra el llibre.

Tot i que la comunitat internacional es va comprometre, en la Cimera Mundial de l'Alimentació de 1996 a Roma, a reduir a la meitat el nombre de persones en risc alimentari abans de 2015 (400 milions de persones), la realitat és que la xifra ha augmentat en aquests anys més del 25 %. Actualment 1.020 milions de persones passen fam. Per què?


En 2008 el preu dels aliments es va incrementar en molts llocs del món fins a un 40%. Els preus d'exportació del blat de moro es van duplicar, els preus del blat van augmentar un 40% i els de l'arròs es van triplicar. La FAO calcula que la despesa mundial en productes alimentaris importats en 2007 va augmentar aproximadament un 29% en relació amb la dada històrica de l'any anterior.


A més, l'ajuda oficial al desenvolupament (AOD) destinada a l'agricultura ha baixat en les últimes tres dècades, el que ha contribuït a desincentivar la inversió pública dels països en desenvolupament en aquest sector. En el nostre país el Govern acaba d'anunciar una retallada de AOD de 600 milions d'euros per als pròxims dos anys, com mesura per a plantar cara a la crisi.

Afegeix un comentari nou