Seminari 'Nova Política Agrícola Comú (PAC): A qui beneficia?'

 Font:
Font:

Seminari 'Nova Política Agrícola Comú (PAC): A qui beneficia?'

Resum: 

Ha tingut lloc a Barcelona, gratuït prèvia inscripció. L'agricultura és un sector estratègic en la política comuna europea. És la partida més important dels seus pressupostos, i l'Estat Espanyol és el segon país més beneficiat de la Unió Europea. “Però això no significa que aquestes polítiques hagin afavorit al teixit de la pagesia europea i espanyola”, afirmen des de l'organització del Seminari, iniciativa de la Campanya “No et mengis el món”.

Per contra, segueixen afirmant en la presentació, “han facilitat el desenvolupament d'un model agro-industrial que ha danyat el seu model productiu i ha incentivat la seva marginació econòmica, fins al punt que es pot considerar una de les principals causes dels processos d’èxode rural a Europa. D'altra banda, a través de mecanismes més o menys encoberts de subvencions i subsidis, la política agrícola europea afavoreix l'exportació d'excedents agraris que inunden els mercats del Sud a preus inferiors al seu cost de producció, i que fan competència deslleial a la pagesia local fins al punt de fer inviables les seves explotacions (l'anomenat 'dumping').”

En l'actualitat, i sota la consigna PAC Horitzó 2020, s'està negociant i debatent una reforma de la PAC que s'hauria de posar en funcionament al 2014. El seminari vol ajudar a respondre, amb la participació d'especialistes i activistes de prestigi, a les preguntes que sorgeixen d’aquest procés, segons l'organització: “Què hi ha darrere d'aquests objectius manifestats? En quines polítiques es materialitzaran? Quin és el paper dels lobbies agro-industrials? Quines poden ser les conseqüències en les economies camperoles europees i del Sud? Quin posicionament adopten els moviments socials camperols i quina és la seva participació en aquest procés de negociacions?”

Lloc: Centre Sant Pere Apòstol (c/ Sant Pere Més Alt, 25. Metro L4 – estació Urquinaona)

Programa

  • 10h00 – 10h15 Inscripcions i recepció de participants
  • 10h15 – 10h30 Presentació i objectius del seminari
  • 10h30 – 11h45 Impactes socioeconòmics i mediambientals de la PAC al Sud. Elisa Oteros (Ecologistas en Acción)
  • 11h45 – 12h15 Pausa
  • 12h15 – 13h30 Impactes de la PAC al texiu camperol europeu. Lídia Senra (Sindicato Labrego)
  • 13h30 – 15h30 Dinar (cal indicar-ho en la inscripció)
  • 15h30 – 16h45 Tendències i negociacions del PAC per al 2013. Cristina Fernández (COAG)
  • 16h45 – 18h00 El movimients socials camperols enfront les polítiques agràries europees. Javier Sánchez (COAG – Vía Campesina Europa)
  • 18h00 – 18h15 Clausura

Inscripcions

El Seminari és obert a totes i tots, i la inscripció és gratuïta. El període d’inscripció estarà obert fins el 4 de maig (dimecres), a les 18h. Les places són limitades a l’aforament de la sala. Pel dinar (8E), que es realitzarà al mateix centre i no és obligatori, és necessària també la prèvia inscripció. Podeu inscriure-us directament omplint al formulari en aquest enllaç. Si teniu dubtes podeu enviar un missatge de correu electrònic a: formacio@noetmengiselmon.org.

Us podeu descarregar el tríptic en aquest enllaç.

Per a més informació: comunicacio@noetmengiselmon.org / www.noetmengiselmon.org.

Organitzen: Campanya “No et Mengis el Món” (Entrepobles, Observatori del Deute en la Globalització, Xarxa de Consum Solidari, Veterinaris sense Fronteres).

Colaboren: Alianza por la Soberanía Alimentaria de los Pueblos (ASAP), GRAIN, Revista "Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas", Educació per a l’Acció Crítica i Centre Sant Pere Apòstol. Amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Afegeix un comentari nou