Setmanes desprès de la 'primavera àrab', què passa a Aràbia Saudita

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Setmanes desprès de la 'primavera àrab', què passa a Aràbia Saudita

Resum: 

Amnistia Internacional (AI) alerta sobre un projecte de llei a Aràbia Saudita que criminalitzarà les mobilitzacions populars i les manifestacions pacífiques, per 'terrorisme'. Això significa un pas més en contra dels Drets Humans, ja que el dret de reunió ja està prohibit al país.

Els moviments socials per les reformes democràtiques al país veuen com s'impedeix, per una llei antiterrorista, la seva expressió, denuncia Amnistia Internacional, que ha tingut accés al text de la futura nova llei. Llei que permetrà perseguir judicialment i castigar tota dissidència civil i pacífica. L'administració del país no vol que les dissidències al país veí, Iemen, s'estenguin també al seu territori.

El regne saudita es blinda així de l'efecte 'contagi' dels moviments populars que estan tenint lloc a altres països del Nord d'Àfrica i de l'Orient Mitjà. A l'Aràbia Saudita hi regna una monarquia wahhabita, amb un sistema sociopolític que defensa l'integrisme musulmà més extrem, amb la xaria i l'Alcorà com a lleis oficials.

Podeu llegir el posicionament d'Amnistia Internacional en l'arxiu adjunt.

Afegeix un comentari nou